Bec de gaz of een eerste kloof(je)?

Straks trekt de Mandel United familie naar het Vauban Stadion in Menen voor de derde derby op rij. Met het nieuwe kunstgras een mooi en gezellig stadion waar dit jaar KSCT Menen als dé verrassing van de 2e amateur klasse A al menig teams in het zand heeft doen bijten. Menen speelt vrank en vrij, zonder stress, zonder complexen, gewoon West-Vlaams realistisch en heeft in de rangen een aantal klasbakken lopen zoals Bart Buysse, Gianni Derieuw, Gregory Mahau en David Cardon. Onder leiding van ouwegetrouwe Pascal Verriest verzamelde het al 19 punten in 12 wedstrijden. 

Dat alles en het vanzelfsprekende derbygevoel zorgt er voor dat Mandel United wakker en super geconcentreerd aan de aftrap zal moeten komen of het loopt een blauwtje op vanmiddag. Kijk naar Club Brugge (thuis Zulte Waregem), Racing Genk (thuis Cercle Brugge), Bayern München (thuis Fortuna Düsseldorf) en gisterenavond nog reeksgenoot Winkel Sport (in Racing Gent). Om de één of andere reden zijn dit weekend al een aantal topclubs op een "bec de gaz" gelopen.

Juist daar ligt voor Mandel United een gigantisch mooie uitdaging. Wij kunnen zonder druk en met veel goeste de match aanvatten en gewoon hard werken voor het resultaat. Bij een positief resultaat kunnen we een eerste kloofje slaan met de rest, er zijn 3 punten te verdienen deze namiddag, niet meer, maar ook niet minder. Het zal gaan om drive, vibe, focus, en kwaliteit. Want KSCT Menen zal ons natuurlijk "hartelijk" ontvangen en er alles aan willen doen om ons puntenloos naar huis te sturen. Aan onze jongens om daar een stokje voor te steken en het DNA van Mandel United ook in Menen te gaan uitstrooien. 

Zet die herfstwandeling aan de kant, vraag aan Sinterklaas dat hij wat later komt vandaag, drink de koffie met taart wat sneller of stop je zondagsbrunch kort voor 15:00 en kom genieten van een zeker hoogstaande derby tussen 2 sterke teams in Menen! Supporters, allen daarheen!

 

#oesjeun

#goestehn

#goazegevn