Billijk gelijkspel

#11 2e amateur A
Skyline Arena Izegem
KFC MU - KFC Sparta Petegem 2-2

Mandel United heeft na 3 nederlagen op rij gisteren een felbevochten, maar verdiend gelijkspel gehaald tegen het sterke Sparta Petegem.
De spartanen hadden de vorige 4 wedstrijden met hun typisch matuur en fysiek voetbal duidelijk gewonnen en kwam met 12 op 12 naar de Skyline Arena, Mandel wou de mindere prestatie van vorige week in Ronse wegspelen, maar miste wel 3 ervaren spelers, allemaal gekwetst (Raes, Lorthiois, Verspeeten)...

Mandel United maakte meteen zijn bedoelingen duidelijk en speelde in de eerste 30 minuten 4 grote en prachtige kansen bijeen. 3 lichte foutjes in 1 actie op Clyncke in de zestien en strafschop: Debouver zette die feilloos om: 1-0 na 14 minuten. Mandel duwde door, maar Pyck, prachtig afgezonderd alleen op doel besloot op de paal. Debouver zette een snelle actie op, kwam schuin alleen voor doel, maar trapte in kracht ipv in zijn gekende fluwelen techniek over en nogmaals Debouver kon een uitgespeelde kans net niet besluiten. Het had eigenlijk zeker 2 of 3-0 moeten zijn na een half uur. 

Sparta Petegem is echter een mature, sluwe en onverzettelijke ploeg en het rook bloed na het gebrek aan efficiëntie van de thuisploeg. Eerst devieerde Blancke een center van Joye net naast en meteen daarna werd Clyncke er door Basyn af gelopen op links, hij legde van op de achterlijn terug, en Joye knalde de gelijkmaker binnen.

Na rust ging Sparta Petegem verder op zijn elan en Joye kon al snel super efficiënt de 1-2 in de linkerbenedenhoek plaatsen en Sparta Petegem op rozen. Mandel United probeerde de bakens te verzetten, had zeer goede intenties, maar aanvankelijk geen kansen, buiten een slap schot van ver door Vandenbossche simpel gered. De thuisploeg zette echter meer en meer zijn voet naast de - eenmaal op voorsprong - moeilijk te bespelen bezoekers en het bleef proberen. 

Sparta Petegem had de match echter ook kunnen dood doen, maar Laleman hield de doorgebroken Denoulet mooi van een gemaakt doelpunt. 

5 minuten voor tijd viel de finale beslissing toen Debouver een afvallende bal door en bos van benen naast een verbouwereerde Vandenbossche jaste en het felbevochten gelijkspel stond op het bord. Zoals steeds tegen Petegem liepen de gemoederen op en naast het veld hoog op, maar eens het laatste fluitsignaal er kwam, kon iedereen zich verzoenen met het billijke gelijkspel.

Volgende week zondag speelt Mandel United alweer tegen een topploeg en de grote verrassing KRC Harelbeke, aftrap om 15u in het Forestierstadion in Harelbeke.

KFC MU startte met: Laleman, Mulliez, Van Marcke, Bailly, Tamsin, Vancraeyveldt (82' Vanhaecke), Beyens, Debouver, Pyck, Clyncke (90' Neu), Dhondt (78' Devos)

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

#oesjeun #goestehn #goazegevn