BLACK OUT

84 minuten lang, en nog wat extra tijd speelde Mandel United topvoetbal, collectief, snel, technisch hoogstaand, één voor allen, allen voor één. Het tikte kort en lang, liet de bal het werk doen, via de flanken, met diepgang: een permanente belegering van het Menen doel. 

Maar ook 6 minuten totale black out, net voor de rust. Alsof men flauw valt, zonder benzine, onverklaarbaar, 3 gemakkelijke tegendoelpunten, eerst in minuut 39 met een luckygoal uit het niets van Harinck, ook al omdat de Mandel verdediging collectief liet begaan, de één naar de ander kijkend... Totale verrassing in minuten 43 en 45, 2 x identiek scenario, 2 x dezelfde aangever op vrije trap Mahau, eerst kopte Derieuw de  2-0 makkelijk binnen en daarna buffelde Vervaecke de 3-0 tegen de touwen.

Mandel United in het canvas terwijl het zeker 75% balbezit had en 6 mooie kansen bijeen voetbalde in de eerste 38 minuten. Ollievier tikte een kopbal van Coppin op center van Pyck in hoekschop, een atoomschot van Beyens rakelings over, Pyck die helemaal vrij onbesuisd over trapt, na een actie van Beyens De Oliveira die centimeters over besluit, Ollevier die een schot van De  Oliveira  pakt, en nauwelijks 30 seconden  voor de black-out een  atoomschot van Bailly die de lat streelt.

De voetbalwetten zijn soms hard en niet te doorgronden, Mandel United kreeg tijdens de rust de lofzang voor het superspel, maar KSCT Menen stond wel compleet tegen de gang van het spel droog 3-0 voor.

In iedere andere wedstrijd is het dan "game over", maar niet met  Mandel United, alsof er niets was gebeurd vatte Mandel United met dezelfde aanvalsdrang en grinta de tweede helft aan. Dominant, sterk, snel en nu wel onmiddellijk efficiënt: In minuut 48  3-1 via Clyncke die de bal mooi weglegde in de linkerbenedenhoek, en  in minuut 52 na een assist van Pyck knikte Coppin prachtig de 3-2 binnen en de match was terug een match die Mandel  United verder 100% domineerde met sprankelend voetbal.  

Maar... de  3-3 viel niet.. Telkens werd het net niet voor onze jongens die eervol streden met een groot hart en vooral superdominant voetbal. Lorthiois verwerkte nog een center van  Tamsin  op de paal,  De Oliveira besloot nog net naast, en de enige counter van Menen  die gevaarlijk was was na omschakeling van Mahau naar Cardon, maar naast...

Mandel United deed alles wat het kon, maar de wijze voetbalgod was niet op de afspraak van de de topploegen dit weekend, we zijn het Racing Genk van 2e  amateur, Menen pleegde een hold up in 6 minuten tijd, dat is ook een kwaliteit en in de eerste plaats  de verdienste van KSCT Menen zelf.

Als je dan  toch moet verliezen, dan beter na een echt sterke prestatie zoals vandaag dan na een non prestatie; We blijven eerste, want Winkel Sport verloor ook en Olympia Wijgmaal speelde gelijk, er is dus geen schade, maar de verhoopte kloof die we vandaag konden maken is er natuurlijk ook niet... Niet te lang bij stilstaan dus, doorslikken en verteren die handel en op naar volgende week. Dat Gilette mesje weer uithalen komende zaterdag en dan volle gas vooruit tegen Diegem Sport!

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 6. Lilian Lorthiois - 9. Daniel De Oliveira (75' 16. Erwin Seignez)  - 15. Tom Raes (K) (79' 2..Mackim Joos) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens- 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke  - 28. Jannis Coppin