DANK U MANDEL UNITED!

 

Een tot in de nok gevulde Skyline Arena, wat een gezellige voetbaltempel, een volle VIP, massa's toeschouwers van Mandel United en KV Oostende broederlijk en respectvol door elkaar, veel gezang, een uitzinnige sfeer, de weergoden mee en een magisch team dat een niveau haalde minstens evenwaardig als dat van de fiere eersteklasser KV Oostende.
Mandel United is een vibe, iedereen is Mandel United! Van de jongste spelertjes fier op hun helden, tot de massa vrijwilligers die voor spijs, drank en een prachtige ontvangst zorgden. Vele Izegemnaars en Ingelmunsternaars en de gasten van overal trokken grote ogen toen ze het fonkelnieuwe stadion binnenwandelden. Het is prachtig, alles is picobello geregeld, LED boarding en scorebord van het hoogste niveau, een lounge die tussen 22:00 en 03:00 een discotheek werd, en een spektakel om duimen en vingers van af te likken.

Mandel United had zich aanvankelijk aangepast door met Van Marcke een extra verdediger te posteren, maar dat pakte niet goed uit. Jonckheere werd door Mulliez gehaakt en Rajsel scoorde van op de stip.
Mandel United was even van zijn melk en er was 2 maal Jonckheere - na een opgelegde kans en met een super safe van Laleman - die de 0-2 niet kon scoren. Kurt Berton vond het welletjes en posteerde Van Marcke op het middenveld en Tamsin gooide de vlam in de pan met een magisch 45 meter schot die jammer op het dak van het doel viel en er niet in. Mandel United nam het zowaar over van KV Oostende en net voor rust was er nog een bom van Van Marcke die rakelings naast zoefde. 

Na de koffie ontbond Mandel United zijn duivels. Onder impuls van een imposant middenveld Tamsin, Lorthiois, Debouver speelde het zonder vrees en met snelle passing KV Oostende veelal zoek. De ingevallen Verspeeten kon net niet bij een center van Clyncke en Pyck, Beyens en de later ingevallen Dhondt zorgden voor constante dreiging. Na een gemeten center van Bailly kopte Verspeeten magistraal naar doel maar Ondoa pakte met klasse. Het feit dat trainer Ingebrigtsen zowel Vandendriessche, Vargas en Fashion jr inbracht, zegt veel zoniet alles over het respect dat KV Oostende voor onze ploeg had.

Mandel United bleef echter van alle kanten komen en het bracht nog de snelle Vanhaecke in om te proberen de bakens te verzetten.
Het moment van de tweede helft in de 85' minuut toen Verspeeten alleen naar doel komt en de oververdiende 1-1 knap binnenschoot. De Oostendse (!) ref Debeuckelaere - die vaak de verkeerde beslissingen nam en Mandel United zeker nooit zou bevoordelen - had geen VAR en keurde het zekere doelpunt af. Toen Fashion jr in minuut 90 van dichtbij de 0-2 scoorde op een eenzame counter, was de match gespeeld.

Mandel United heeft echter nog maar eens propaganda gemaakt voor het amateurvoetbal. We zijn preus. We zagen gisteren toeschouwers terug uit vervlogen tijden, we zijn er zeker van dat iedereen 200% heeft genoten van zo veel moois. Bij de volgende match in de Skyline Arena toch maar eens overwegen om een aflevering van De Kampioenen of de match STVV - Moeskroen op Proximus of Telenet over te slaan en ons top team te komen aanmoedigen, want bij Mandel United is het altijd feest!

Voor KFC MU speelden: Laleman, Clyncke, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, L. Lorthiois, Beyens (83' Beyens), Debouver, Pyck (62' Dhondt), Van Marcke (46' Verspeeten)

Wisselspelers: Galens, Vancraeyveldt, Neu, Soens

#oesjeun #goestehn #goazegevn