DARE TO DREAM

Vele jonge voetballertjes beginnen voetbal te spelen omdat ze een idool hebben, een rolmodel, een onmiskenbare held. Lionel Messi, Christiano Ronaldo, en dichter bij ons Eden Hazard, Kevin De Bruyne of Thibault Courtois …  Maar ook omdat ze zelf dromen ooit een dag deel uit te maken van het kransje voetballers die van hun hobby hun beroep kunnen maken. In de schijnwerpers staan, belangrijk zijn, zelf een held worden…

Alle kleine en grote voetballers der aarde zijn zo begonnen…

 

Onze nieuwe sponsor Skyline communications die hoogtechnologische software schrijft en een wereldspeler is in zijn domein heeft deze week zijn naam aan onze nieuwe stadion verbonden en vanaf 2019-2020 speelt Mandel United haar thuiswedstrijden in de SKYLINE ARENA. Hun slogan is niet voor niets “dare to dream”.

 

Gisterenavond was geen tijd voor dromen. Na de nederlaag in Menen en een paar dagen voor de hoogdag in STVV was niets belangrijk behalve winnen. Geen tijd om te dromen maar wel de druk om te moeten winnen tegen de nummer laatst Diegem Sport. Die hadden goed gekeken naar Club Brugge in Borussia Dortmund en begonnen de match met een dubbele gordel van 2 x 4 spelers, en ook de aanvallers allemaal achter de bal en met hand en tand de kooi verdedigend van doelman Michiels. Dat leidde aanvankelijk tot alle balbezit voor Mandel United en ook een goede balcirculatie maar ook – zoals Dortmund vorige woensdag ondervond – Mandel dat moeilijk tot kansen kwam…

 

Mandel United bleeft echter geduldig en verzorgd spelen, niet overhaast, maar wel wachtend op het moment om de code te kraken. Die kwam er uiteindelijk pas in minuut 36’ toen De Olveira Raes bediende en de doelman niet kon verhinderen dat het 1-0 werd. Mulliez tikte de bal veiligheidshalve helemaal over de lijn… Daarvoor had Coppin al een vrije trap van Lorthiois naast gekopt en voor rust kon Beyens niet gericht genoeg besluiten nadat Clyncke voor de zoveelste keer de achterlijn haalde.

 

Net na rust even opschudding toen Denayer uit het niets uithaalde maar Laleman mooi redding bracht. Het signaal voor Mandel United om die laatste 5% te vinden en nog eens door te duwen: Eerst redde Michiels nog een poging van Clyncke op een mooie center van Bailly en nadien konden zowel Coppin als Clyncke een tweede mooie actie van Bailly niet afronden. Coppin vond het welletjes en nette de 2-0 na een assist van Lorthiois (63’). 3 minuten later “close the game” toen Tamsin opnieuw Coppin bediende en 3-0. Daarna nog 1 keer Diegem Sport dat moedig bleef maar Laleman had geen zin in tegendoelpunten. Het schot van Frick werd door onze doelman knap gered. Het was het signaal voor de ingevallen Leroy om zijn “Dreeezz Mertèhns” moment boven te halen, schuin vanop de 16, een beauty van een goal, een magistrale lob en 4-0. Sterke invalbeurt van Leroy. Mackim Joos en de 18-jarige Louis Callens waren hierdoor geïnspireerd want ook zij vielen sterk in. Joos zette door langs de rechterkant en Clyncke knalde de 5-0 in doel. De 5-1 van Carlier was niet meer dan een voetnoot al baalde onze verdediging en doelman wel dat we geen 8ste clean sheet konden optekenen.

 

Onder het goedkeurend oog van de camera’s van Sporza, met de steun voor het amateurvoetbal van De Standaard missie volbracht en nu wacht ons geschenk en het moment onze nog 3 keer te dromen en dan met een doel naar Limburg af te reizen. Een trip naar “voetbal, volk en vuur, STVV” voor de achtste finales van de  Croky Cup, nu woensdag om 20:30 op Staaien. Dare to dream, misschien is onze kans maar 3%, maar er is wel 3% kans, wekelijks spelen miljoenen mensen Euromillions met veel minder kans op slagen. Zie Club Brugge op Borussia Dortmund, zie Zulte Waregem vorige week op Club Brugge, zou zijn er in het verleden al vele voorbeelden en inspiratie geweest voor Mandel United nu woensdag. 

We zullen uiteraard respect hebben voor het sterke STVV dat dit weekend nog Royal Antwerp FC versloeg op de Bosuil, maar ook niet meer dan dat. Het haalde wel 12 op 12 in de Jupiler Pro League en verloor voor het laatst op 30 oktober in Charleroi, en dit seizoen overigens nog niet op Staaien. Maar voor alles is een eerste keer, hoe klein de kans ook is.

Helden zijn onze spelers al, legendes kunnen ze worden nu woensdag in Sint Truiden, onze supporters zijn er klaar voor: de vlaggen zijn klaar, de sjaals om de nek, de kelen opgewarmd voor sowieso een mooie avond en een mijlpaal in de geschiedenis van onze club.

 

#oesjeun

#goestehn

#goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 6. Lilian Lorthiois - 9. Daniel De Oliveira (65' 7. Bram Leroy)  - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck  (70' 2..Mackim Joos) - 19. Jasper Beyens (77’ 24. Louis Callens) - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke  - 28. Jannis Coppin