DASSE ZEGGEN DASSE PEIZN DASSE WILLEN

Mandel United is op kruissnelheid, de 4 laatste wedstrijden gewonnen, 3 x de nul, 6 doelpunten voor, 1 tegen, de aartsgevaarlijke klip in Overijse genomen, allemaal samen, een onwrikbaar collectief, als een troep hyena’s in een wolvenvacht: “The pack”. De leader van the pack Lieven Gevaert geeft de commando’s, samen met de staf, de scouting, « à la guerre comme à la guerre », niet met ons, de prooi al eventjes vast in een wurggreep, nog niet gedood, zal ook nog even (ten minste 10 wedstrijden) duren. Maar onze tanden collectief in iets gezet, en dan laat je niet zomaar los.

 

Gisteren een lange dag, van de pasta in Izegem tot terug thuis toch wel dik 9 uur onderweg. In Overijse wachtte ons ook nog eens een ultrazwaar veld, gelukkig dat het tijdens de match niet heeft bijgeregend, of het risico bestond dat de match niet zou kunnen doorgaan.

Tempo Overijse, zoals de naam het zegt begon verschroeiend, naar verwachting en probeerde Mandel direct bij de keel te grijpen. Dat lukte maar matig, want Mandel was verwittigd en klaar. Laleman met zijn eerste redding van de match al na 1 minuut op een inzet van Borahsasar. Mandel voerde meteen het “tempo” op en Overijse moest lopen achter een vaak ongrijpbare bal. Toch was de tweede kans opnieuw voor Overijse toen een bal via het hoofd van Lorthiois en een parade van Laleman op de lat uiteenspatte. Mandel United vond het welletjes en stak nog een tandje bij, een lang uitgesponnen actie op links via Beyens bereikte via een tussenstation Clyncke en die twijfelde niet en vlamde de 0-1 binnen na 12 minuten. Mandel United greep de thuisploeg nu nog verder bij de keel en Beyens vond tweemaal doelman De Boodt op zijn weg. Tempo Overijse kwam na 20 minuten nog eens aan de overkant, maar Laleman had alweer weinig moeite en tikte het schot over zijn doel. Net daarna, nieuwkomer Dhondt met een verdienstelijke poging die van de lijn werd gekeerd. Na 35 minuten werd de match al vroeg in zijn beslissende plooi gelegd. Een hoekschop van Tamsin, de bal geraakt niet weg, Mulliez met zijn gemakkelijkste assist uit zijn carriere en Coppin scoort de 0-2. Mandel United in een zetel, en meteen verdween het ritme een beetje uit de match en was Mandel het klinische, maar zeer dodelijke roofdier dat het nu al een paar weken is. Hoe hard Tempo Overijse ook probeerde, echte kansen kwamen er niet. 

 

Ook niet na de rust toen het enkel via een vrijschop en een laat verdwaald schot naast even probeerde de bezoekers te verontrusten, maar de dreiging was niet van die aard dat Mandel United onder de indruk was. Het was echter Mandel United dat nog 2 maal de kans zag om de score op te drijven, maar zowel Clyncke als Lorthiois konden niet besluiten. De wedstrijd bloedde dood en Mandel United won na een zeer mature, geconcentreerde en volwassen wedstrijd oververdiend en al bij al makkelijk de match die zich aandiende als gevaarlijk en lastig.

 

Dat heeft Mandel United in de eerste plaats de danken aan de “attitude” die super was. On a mission, klaar voor alles wat kan gebeuren, en niets aan het toeval overlaten. Dat ze zeggen dat ze denken dat ze willen, nu, in deze fase van de competitie telt enkel het resultaat; Mandel United haalde als enige ploeg in 2e amateur A na nieuwjaar 12 op 12 ( de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Harelbeke meegerekend); Het bevindt zich hiermee in een select gezelschap, want in alle nationale competities van 1A tem 2e amateur kunnen amper 4 ploegen dit claimen: Royal Excelsior Mouscron in 1A, KSK Lierse – Kempenzonen in 1e amateur en Patro Eisden – Maasmechelen en wij in 2e amateur. 

 

En als  klap op de vuurpijl staan de 2 gedoodverfde titelkandidaten nu echt helemaal op hetzelfde niveau (14 matchen gewonnen, 4 verloren, 2 x gelijk), net voor de absolute topper van volgende week. 

Vergeet Club – Genk, dat kleine matchke in 1A (verschil van 11 punten), de match van het jaar, de slag bij Mesen, de grote Westvlaamse derby der derby’s vindt zondag 17 februari as om 15:00 plaats in het Gemeentelijk Sportstadion van Ingelmunster. Hoe mooier kan voetbal zijn. Mandel United uit Izegem-Ingelmunster tegen Winkel Sport uit Ledegem, buren, vrienden, veel respect voor elkaar, er is veel te zeggen over wie er nu de sterkste ploeg is… 

Zondag is echter niet allesbepalend, maar wel richtinggevend, op onze heilige grond, met onze spirit, onze passie, nog meer dan ooit tevoren oesjeun, goestehn en goazegevn. Wat daarna rest zijn 9 spannende speeldagen die tot de laatste snik zullen meetellen voor de eindafrekening op 5 mei.

 

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly – 6. Lilian Lorthiois (86’ 14. Henri Vanmarcke) - 9. Aaron Dhondt  (83' 10. Daan Debouver) – 15. Tom Raes (K) – 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens  - 20. Nicolas Tamsin – 22. Michiel Clyncke (80’ 16. Erwin Seignez) - 28. Jannis Coppin