De doorstart!

#12 - 2e amateur A

Forestierstadion Harelbeke

KRC Harelbeke - KFC MU 0-2

 

Mandel United heeft gisteren de derby in en tegen het als tweede gerangschikte KRC Harelbeke verdiend gewonnen met 0-2.

Mandel United begon georganiseerd en in blok aan de wedstrijd, een vrije trap van Debouver was niet goed gericht en KRC Harelbeke kon ook tweemaal dreigen: Derieuw dwong Laleman tot een zweefduik en Laleman redde een schot van Creemers met de voet. Mandel United had meer balbezit maar was niet echt gevaarlijk. Clyncke met een solo die hij naast het doel van Degrendel besloot, en diezelfde Degrendel was net iets sneller op de bal dan de doorgebroken Dhondt. Mahau gleed de bal nog voorlangs, en Beyens besloot recht op de doelman van de ratten.

Na rust ontplofte Mandel United echt helemaal. Eerst redde Degrendel tot tweemaal toe op prachtige wijze de Harelbeekse meubelen op een inzet van Raes van dichtbij en een kopbal van Dhondt, maar toen Bailly Debouver alleen voor doel afzonderde, was het bingo en 0-1. Mandel United was bevrijd en ging op zijn elan door met gretig spel en constante dreiging. De sterke Pyck kon net niet bij een center van Clyncke, een verdediger van Harelbeke werkte net op tijd een splijtende pas van Clyncke voor de voeten van Beyens weg, maar net voor het einde deed Beyens de match op slot toen Debouver hem alleen voor doel isoleerde en Jasper dodelijk de 0-2 scoorde.

Mandel United speelde realistisch, efficiënt en in blok, ten allen tijde gedisciplineerd. Het hield voor de tweede maal de "0" vanachter, en het scoorde op de juiste momenten.

Volgende week bevestigen in de thuismatch tegen VW Hamme, op zaterdag 23 november om 20:00 in de Skyline Arena.

 

KFC MU speelde met: Laleman, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, Vancraeyveldt, Beyens, Debouver (90' Verspeeten), Pyck, Clyncke, Dhondt (83' Neu)

 

Niet gebruikte wisselspelers: Van Marcke, Devos

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn