DE GROOTE OORLOG 100 JAAR GELEDEN

6 overwinningen, waarvan 4 met een Arsenal score, 2 gelijke spelen en 2 maal verloren. Met 16 doelpunten voor zeer middelmatig qua gescoorde doelpunten, maar ook minst doelpunten tegen: 9, waarvan 4 tegen Sparta Petegem  en maar liefst 6 clean sheets, dat zijn de statistieken na de eerste periode. Verwonderd, maar daarom niet minder blij met het alsnog behalen van de eerste periode. Dat dit ook te danken is aan het falen van vooral Winkel Sport en in mindere mate Sparta Petegem nemen we er natuurlijk graag bij.

Het meest positieve is dat Mandel United een antwoord heeft gegeven na de collectieve wanprestatie van Petegem. Het speelde als een solide machine, homogeen en compact, als een team, dit zeker zonder vedetten, maar collectief vechtend voor onze dierbare grond. De eerste helft bleef gelijkgaand en zonder al te veel kansen. 2 kopbalkansen voor elk team 1, maar de doelmannen stonden allebei pal. Niet dat het niet hoogstaand was de eerste helft, eerder evenwichtig en toch wel van een hoog niveau. Vooral de verdedigingen waren baas over de beide aanvalsgolven. 

Na de koffie een ander beeld, Mandel United nam het heft in handen, maar kon vooralsnog de doelman van Olympia Wijgmaal niet bedreigen. Olympia Wijgmaal beperkte zich tot verdedigen en kon maar heel sporadisch nog eens aan de overkant komen zonder al te veel gevaar weliswaar. Mandel United rook bloed en met de inbreng van Vandamme en Coppin ging het tempo nog eens naar omhoog. De Donder kreeg voor een op het eerste zicht normale fout streng de rode kaart en dat leidde tot spanning maar ook tot weinig uitgespeelde kansen. In de absolute slotfase loste Ruben Pyck een atoomschot in het pak en via een verdediger ging de bal naast een grabbelende Vanwelkenhuysen in het Wijgmaalse doel. Het was alsof Mandel United de FA cup had gewonnen, zo groot was de ontlading. 

Het feest werd compleet toen binnen sijpelde dat Winkel sport tegen SCT Menen verloor en dat Sparta Petegem niet verder kwam dan een gelijkspel in KRC Harelbeke. Mandel United neemt daardoor de eerste prijs van het seizoen met het binnenhalen van de eerste periode. Eerder onverwacht na het debacle van vorige week, maar het moet ook gezegd dat cijfers nooit liegen en dat onze club wel degelijk het meeste punten heeft gehaald na 10 wedstrijden.

Het binnenhalen van deze prijs moet ons bewust maken dat dit seizoen heel veel mogelijk is. Onze beleidsmensen werken zich de naad uit de broek om alles perfect geregeld te krijgen. De licentie voor de hoogste amateurklasse binnenhalen is de absolute prioriteit. De spelers en staf kunnen nu niet meer achterover leunen, maar zullen iedere week de energie, de zelfkritiek en de drive moeten kunnen opbrengen in een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen, maar ook verliezen.

In dit kader wacht ons een gevaarlijk drieluik binnen de West-Vlaamse provincie met FC Gullegem en revelatie KSCT Menen, maar nu zondag de "booby trap" in Ieper op 11 November 2018 (!) tegen KVK Westhoek. Precies 100 Jaar op die dag geleden eindigde de Grootse Oorlog. Meer symbolisch dan dat zal het niet meer worden... Onze club heeft gemengde ervaringen met KVK Westhoek, we verloren er vorig jaar kansloos met 2-0, maar wonnen het jaar voordien met KFC Izegem grandioos met 0-3. Dit jaar wisselt KVK Westhoek topprestaties af met zware nederlagen, maar het haalde wel 18 punten uit de eerste 10 wedstrijden, dus makkelijk wordt het niet, gevaarlijk des te meer. 

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman -  3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 6. Lilian Lorthiois - 9. Daniel De Oliveira (80' 28. Jannis Coppin)  - 10. Daan Debouver (80' 8. Jamaique Vandamme) - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke