DE MEESTERLIJKE TRAP VAN TAMSIN

Voor het spektakel waar het echt om draait, moest je gisteren in Parijs, Brussel of de markt van Ieper zijn. Maar ook aan de Picanollaan was het een echt voetbalfeest. De Sint was aanwezig (was hij er ook 100 jaar geleden) en er was een mooie minuut respectvolle stilte voor de match. 

KVK Westhoek begon, zoals aangekondigd, agressief en met drang naar voor. KFC Mandel United kreeg aanvankelijk geen balbezit, maar ook geen vat op de match. De sterke beer Misiatu loste een schot dat Laleman al bij al makkelijk pareerde, en na amper 11 minuten was het raak. Een vrije trap van Ternier bleef hangen rond de kleine rechthoek en Sucaet schoorde vlot de 1-0. Mandel United was dit keer meteen wakker, zelfs nadat Debouver noodgedwongen vroeg het veld moest verlaten. Zijn vervanger Vandamme deed het zeer goed, rustig aan de bal, veel kilometers en altijd de simpele en juiste oplossing. Dat leidde vrijwel meteen tot een reuzenkans voor Coppin die een typische center van de opvallend spelende Seignez op doel besloot. De beenveeg van doelman Londot was al even mooi. Verder nog halve kansen voor Vandamme en een gevaarlijke center via Seignez, maar zonder gevaar. 

Aan de overkant kon Vandemarliere uitpakken met een lucky shot, maar Laleman stond pal. Meteen daarna de redding van de match toen Laleman de pegel van Ternier uit de linkerbovenhoek zweefde. Mandel United beleeft niet bij de pakken zitten en na een superactie Vandamme en Seignez zonderde deze laatste Clyncke alleen af voor doel, alleen stond Petitpretz op de lijn om een zeker doelpunt te vermijden. Meteen daarna schakelt Westhoek aartsgevaarlijk om, maar Ternier had een lob in gedachten die Laleman makkelijk had doorzien. Een eerste helft op hoog tempo met mooi voetbal, waarbij Mandel zeker ook een doelpuntje verdiende. 

De jenever was straf en Mandel United kwam zeer sterk uit de kleedkamer. Het had doorlopend balbezit en zette dat al snel om in een doelpunt via een lange individuele actie van Clyncke die via het been schuin voor doel de gelijkmaker binnen jaste. De sterke Tamsin besloot een vrije trap nog op de dwarsligger en binnen de 2 minuten waren er langs beide kanten nog 2 centershots van Clyncke en Loisel, telkens zonder averij.

De match werd in de 73e minuut in de beslissende plooi gelegd toen Tamsin zijn penseel bovenhaalde en meesterlijk een vrije trap op het hoofd van de ingevallen De Oliveira schilderde. Het moet ook gezegd dat Daniel de 1-2 prachtig met het hoofd in de rechterbovenhoek devieerde. Mandel United moest nog even achteruit door de drang naar voor van KVK Westhoek, maar verder dan een kopbal van de ingevallen Bah ver naast  kwam het niet.

Een sterke collectieve prestatie met grinta en honger, knap van Mandel United dat het na de winst van de eerste periode niet decompreseerde maar vol ging voor de drie punten. Winkel Sport blijft in het zog van onze club op 1 punt, maar de rest staat al op minstens 3 punten. Na 11 Wedstrijden er 7 gewonnen, aan dit ritme zullen we lang, heel lang meedoen. Maar het besef dat de weg nog lang is, en er nu enkel mag gekeken worden naar de eerstvolgende match op zondag om 15:00 thuis tegen FC Gullegem leeft zeker bij de ganse Mandel United familie. Voortdoen, hard werken en niet omzien,  zondag is er overigens een uitverkochte VIP Lunch met dank aan onze vrienden Herbert en Stephanie van TC isis Izegem.

 

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman -  3. Nicolas Mulliez   - 10. Daan Debouver (12' 8. Jamaique Vandamme) - 15. Tom Raes (K) - 16. Erwin Seignez (60' 9. Daniel De Oliveira) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke -  28. Jannis Coppin (81' 14. Henri Vanmarcke)