DE SPIEGEL...

Morgen wacht één van de eenvoudigste, maar tevens één van de moeilijkste opdrachten van het  seizoen. De staf en ploeg  zijn zwaar en meedogenloos met de neus op de feiten gedrukt vorige week in Petegem aam de Leie. Het  fiere KFC Mandel United werd terecht met de grond gelijk gemaakt en verloor roemloos, maar vooral na een non prestatie. De 4-2 was eigenlijk nog een te zacht resultaat. Het hadden er nog een pak meer kunnen zijn. 

We gaan vandaag geen namen noemen van wie slecht was, en ook niet van de weinigen op niveau. Het probleem kan snel worden opgelost in de lokale bazaar. In Halloween tijden is het altijd spannend om even voor de spiegel te staan. Soms  wordt je verrast  door wat  je te zien krijgt, maar  meestal  is het gewoon een hard en direct beeld  van jezelf. Diep vanbinnen eens te rade gaan waar het misloopt: Geef ik wel de volle 100%, ben ik wel kritisch genoeg voor mezelf, verstop ik me niet  te veel achter randfeiten, het is de andere, ik krijg mijn kans niet, de bal wordt niet juist genoeg  ingespeeld, blablabla...?

Als iedereen binnen de club dat eens doet, en ten volle beseft op welke missie we zijn, komt het snel goed. Als we echter koppig blijven wijzen naar elkaar kan het even snel escaleren. Vorige week schreven we al dat bij KFC Mandel United alles piekfijn is geregeld. In al het praktische, operationele en financiële, zero stress... 

De enige zorg voor iedereen moet zijn: het maximale uit ieder individu halen, zo dicht mogelijk spelen op je potentieel. Voeg daar een onverzettelijk  "warrior" collectief bij. Waar het team altijd sterker is dan dat individu kom je ver, heel ver! Daar mag al eens een discussie, ruzie, zware tackle bij horen. We moeten niet altijd lief voor elkaar zijn. Eens doorpraten, een ** woord ertussen, maar vooral het doel niet verliezen.Matchen winnen! Na de spanning of akkefietje dit alles eens lachend evalueren aan de toog... Er zijn duizenden verhalen dat de successen ook aan de toog worden bereikt!

Deze wijsheid kunnen we wel leren van onze gasten uit Wijgmaal. Hun club wordt genoemd naar de illustere discotheek in Izegem die in de jaren 80 werd omgebouwd van zwembad tot mega dancing. Iedere week feest, dat geldt ook Olympia Wijgmaal. Dit seizoen domineren ze al van speeldag 1 de competitie met onverzettelijk voetbal. Ook nu staan ze terecht en trots aan de leiding samen met onze buren van Sint Eloois Winkel Sport. Het is een mix van jonge talenten en ervaren ratten zoals Weuts  en Stockx en de club wordt sportief geleid door een andere ex-Viking Rocky Peeters.

Het zal een clash worden morgen. Een gerodeerde en geoliede machine uit Vlaams Brabant tegen een gewond Mandeldier dat in een hoek werd gedreven... Dat kan alleen maar spetters geven! Dat er nog deftig wordt gespeeld voor de eerste periode waar  nog 4 ploegen in aanmerking komen voor de winst, is morgen niet belangrijk. Willen sterven op het veld, doodgaan voor dat resultaat, je opofferen voor de ander en jezelf als individu en team niets te verwijten hebben, des te meer!

Allen naar het gemeentelijk sportstadion in Ingelmunster morgen om 15:00.

#Oesjeun

#goestehn

#goazegevn

En de rest is cinema!