DON’T BE AFRAID OF THE DARK

 

At the end of a storm, there is a golden sky. 

Mandell United zat de ganse week alleen in een hoekje, verslagen, K.O., stilletjes aan het beseffen wat de gevolgen zijn van de pijnlijke nederlaag in Olympia Wijgmaal in overtime. Niet dat het enkel die nederlaag is die zo veel pijn doet en schade berokkent, nee, dit moet in een perspectief worden geplaatst van de eerdere wedstrijden met puntenverlies. Van de 25 wedstrijden, 7 wedstrijden waar het ‘mis’ liep. Dat is op zich een zeer positief resultaat, maar met een ploeg op plaats 1 die 34 op 36 haalt niet genoeg om aanspraak te maken op de hoofdvogel. Die prestatie van Winkel Sport is alleen op zich alleen iets om “chapeau met een diepe buiging” voor te maken.

Tijd voor realiteit dus, realisme, maar ook “op onze pik getrapt”, in een staat van ingetogen woede, en vanaf nu iedere wedstrijd die woede gecontroleerd los laten en beredeneerd en collectief op zoek gaan naar de opklaringen. Dat is wat rest voor Mandel United in de komende 5 opdrachten!

Vanavond krijgen we het bezoek van KVK Westhoek, de fusieclub tussen Ieper en Poperinge, mooie club, prachtige accommodatie, zeer sterk aan het seizoen begonnen, daarna heel zwaar teruggevallen. Zelfs een trainerswissel tussen Hugo Vandenheede en de ervaren professional Rudy Verkempinck kon aanvankelijk geen zoden aan de dijk brengen. Westhoek belandde in de gevarenzone waar het zich wedstrijd per wedstrijd uit probeert te spelen. Dit lukt met vallen en opstaan. Nadat het thuis 0 op 9 haalde, vocht het ook als leeuwen voor een 7 op 9 in de laatste 3 uitmatchen tegen Vlaams Brabantse tegenstanders. Gelijk in KSK Londerzeel en gewonnen in Tempo Overijse en tegen KFC Eppegem. Het zal dus geen hapklare brok worden vanavond tegen de bende van Ternier, Vandermarliere, Deloof en de gebroeders Loisel. 

Maar eerlijk gezegd mag het voor Mandel United, met alle respect voor iedere tegenstander, vanavond überhaupt niet uitmaken tegen wie ze spelen. Een gebeten hond, een kat in het hoekje gedrumd, als een gevallen ster, zo voelen we ons. Come back stronger! De hele Mandel United familie zal vanavond rechtveren, het enige dat telt is 1 doelpunt meer maken dan de tegenstander, desnoods tot minuut 103. 

1 ding heeft Mandel United wat andere teams niet of veel minder hebben. Een onvoorwaardelijk familiegevoel van samenhorigheid, eendracht, samen vieren na de winst, samen collectief treuren en verwerken na de nederlaag. Vanavond zijn we met 200 (graag meer natuurlijk) in het stadion en bij uitbreiding 3.000 volgers op facebook die allemaal tesamen volop gaan voor de winst. 

Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone!

#oesjeun #goestehn #goazegevn