DREAM ON BABY

Op de lentefrisse sweaters staan vaak mooie en creatieve slogans geborduurd, “dream on baby” geldt helemaal voor onze Mandel United familie.

We hakten gisteren het anders zo sterke Sparta Petegem met 5-0 in de pan! Waar in de heenmatch we een lesje in agressiviteit kregen van de Spartanen, waren we nu wel op de afspraak en hoe!

 

Mandel United greep Sparta Petegem meteen bij de keel. Petegem dat op het randje speelde en veel fouten maakte om zo te proberen ons team in haar aanvalsdrang te verstoren. De referee greep niet meteen in en de match werd minuut per minuut bitsiger, vooral van de zijde van Sparta Pategem, de anders zo sportieve groen/zwarten daagden uit, maakten keer op keer vaak gemene kleine en grote fouten? Je vroeg je spontaan af wie ze in godsnaam die pikuur had gegeven?

Mandel United liet zich niet uit haar lood slaan en probeerde via snelle vertikale acties het doel van Vandenbossche te bereiken. Na een slim genomen corner besloot Lilain Lorthiois vanop de 16 naast, 2 duidelijke fouten op Jannis Coppin en Erwin Seignez werden in de 16 niet gefloten en een zwaar en typisch atoomschot van Lilain Lorthiois spatte op de dwarsligger uiteen. Petegem was enkel gevaarlijk toen Ruben Pyck op Brecht Laleman terugspeelde, maar Joye niet kon profiteren. 

 

Pal in het midden van de eerste helft vehoogde Mandel United de druk en Tom Raes kopte via het hoofd van een verdediger in hoekschop. Onze Pieter Paul Rubens, Nicholas Tamsin schilderde de corner op het hoofd van onze captain Tom Raes en die kopte de 1-0 staalhard binnen. Mandel United bleef verder voor het tweede doelpunt gaan, maar was even niet meer gevaarlijk. Aan de overzijde besloot Joye een vrije trap op de Frutos plaats over en naast en na een actie van Vercauteren, ging Nicolas Mulliez in de tackle en de ref floot terecht strafschop. 

 

Topschutter Vanborm zette zich achter de bal maar Brecht Laleman zweefde de hard en goed getrapte penalty fenomenaal uit de rechterhoek. Achteraf gezien het keerpunt van de match, want de verdiende voorsprong kon worden vastgehouden: 1-0 na een zeer aangename eerste helft waarin Mandel United op topniveau acteerde en Sparta Pategem zich vooral potig presenteerde.

 

Dit keer geen verslapping na rust, want Mandel United had haar lesje van KSK Ronse wel geleerd. De alweer sterk spelende Mackim Joos (op linksback) stuurde de voor de geblesseerde Jannis Coppin ingevallen Aaron Dhondt diep maar Vandenbossche redde mooi. Op minuut 55 het mooiste doelpunt van de avond, Aaron Dhondt zette op snelheid door vanop links, kapte mooi naar zijn zware rechter en knalde enig mooi de 2-0 voorbij de Sparta doelman. 

 

2 minuten later was de macth gespeeld, mede door de drievoudige hulp van Sparta Petegem. Het verdedigde eerst zwak uit waardoor de herboren Erwin Seignez met de steal alleen voor Vandenbossche kwam, de doelman redde eerst, maar Jasper Beyens trapte de rebound feilloos in doel. Dan ging het licht uit bij Vandenbossche die de bal pardoes in de vierende Mandel menigte trapte en tot slot deelde in het daaropvolgende tumult Joye een elleboog uit aan Michiel Clyncke. Terecht dubbel rood en Sparta Petegem met 9. 

 

Mandel had nu de match helemaal in haar greep en speelde tot het slot snel en zonder stoppen verder en scoorde nog 2 x. Lilian Lorthiois met een prachtige actie en Aaron Dhondt kon zijn tweede van de avond scoren 4-0. Erwin Seignez trapte nog een center van Jasper Beyens in volley over en na handsbal in de 16 knalde Lilian Lorthiois de forfaitcijfer vanop de stip op het bord. 5-0!

 

Mandel United leverde een grootse prestatie gisterenavond, het liet zich niet intimideren door de felle tegenstander en speelde onverstoord, zonder stress en werkte zich in ware “Juve” stijl voorbij de nummer 3 uit de rangschikking. Sparta Petegem had vooraf aangekondigd in de pers dat ze scherprechter wilden zijn in de titelstrijd, maar ze kwamen van een kale reis terug want Mandel United was gewoon te sterk en te gedreven en liet niets aan het toeval over. Het kon zoals zo vaak rekenen op een sterke Brecht Laleman die de cruciale elfmeter redde en zo de voorsprong consolideerde. Gisteren was vooral het collectief de winnaar, want ook de veldspelers en invallers waren zeer sterk!

 

Mandel United heeft haar revanche beet, de volgende opdracht wordt waarschijnlijk één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar op zondag 24 maart om 15:00 in en tegen het sterke Olympia Wijgmaal dat op plaats 4 staat en al heet het seizoen op hoog niveau acteert. Eerst even genieten en vanaf morgen hard en onverstoord aan het werk. De tijd van naïviteit ligt achter ons, tijd voor realisme, passie, en continuïteit! Dream on Baby!

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:
1. 
Brecht Laleman - 2. Mackim Joos - 3. Nicolas Mulliez - 6. Lilian Lorthiois - 16. Erwin Seignez - 15. Tom Raes (K) (74‘ 7. Bram Leroy) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens - 20. Nicholas Tamsin - 22. Michiel Clyncke - 28. Jannis Coppin (34’ 9. Aaron Dhondt)