DUIDELIJKE, MAAR MOEILIJKE ZEGE

#13 2e amateur A

Skyline Arena

KFC MU - KVW Hamme 4-0

 

Mandel United heeft gisteren Vigor Wuitens Hamme met duidelijke 4-0 cijfers terug naar de Durmestreek gestuurd. De uitslag is echter niet de weergave van het spelbeeld. VW Hamme speelde vrank en vrij en staat onder zijn waarde geklasseerd. OIngelofelijk dat die ploeg amper 9 punten sprokkelde...

Mandel United probeerde aanvankelijk met hoge druk de pressing te voeren en de bedrijvige Dhondt kon Beyens net niet bereiken. Debouver bediende Beyens die randje buitenspel naast besloot. Maar VW Hamme zette daar vrijwel meteen een overgetapte knal van De Prycker en een schicht van De Man tegenover stijlvol gered door Laleman.

Beyens werd afgestopt door doelman Van Den Wildenberg en een kopbal van Vancraeyveldt likte de dwarsligger.

Op het halfuur knalde Pyck na voorbereidend werk van Dhondt enig mooi overhoeks in de linkerbenedenhoek de 1-0 binnen. Laleman moest net voor rust nog een ver schot van De Man in hoekschop verwerken. Een gelijkopgaande eerste helft eindigde met een billijke voorsprong voor de thuisploeg.

Meteen na rust het kantelmoment van de match: Raes beroerde de bal ongelukkig met de arm en strafschop. Uitblinker Laleman ranselde de goed getrapte strafschop van Audin uit de rechterhoek. Meteen daarna ontsnapte Mandel United aan een tweede strafschop na een contact tussen Laleman en Triest.

Tijd voor Mandel United om het tempo de hoogte in te jagen. Debouver kwam alleen voor doel, maar besloot naast en een scherpe center van Bailly werd net voor de benen van 2 Mandel aanvallers in corner verwerkt. Nogmaals Laleman die een strak afgeweken schot van de sterke De Man van onder zijn lat weg zweefde.

De wedstrijd viel in het laatste kwartier in zijn definitieve plooi: Een ingestudeerd nummertje en een prachtig doelpunt en 2-0. Debouver jaste de bal binnen op een corner van Dhondt en een overstapje van Bailly. VW Hamme in de touwen en het werd ook nog - overdreven weliswaar - 3-0 na een snelle en precieze actie tussen Debouver en Clyncke, mooi afgewerkt door Michiel. En 4-0 als Tamsin een penalty - na haakfout op Debouver - feilloos binnen schoot.

Mandel had het niet onder de markt tegen de bezoekers uit Hamme, maar kon rekenen op een uitstekende Laleman en maakte ook prachtige voetbaldoelpunten telkens het verticaal en snel speelde. Efficiëntie ten top en op naar volgende week voor de derby in en tegen KVK Westhoek op zondag 1 december om 15:00

 

Speelden voor KFC MU: Laleman, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, Vancraeyveldt (78' Neu), Beyens (73' Verspeeten), Debouver (88' Devos), Pyck, Clyncke, Dhondt

Niet gebruikte wisselspelers: Van Marcke

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn