Een dubbeltje op zijn kant.

8e speeldag 2e amateur A

Olivier stadion 2.0 15:00

Royal Knokke FC - KFC MU 2-1

 

 

 

Mandel United leed gisteren haar eerste nederlaag van de competitie in en tegen het fiere Royal Knokke FC, dat voor het eerst in de vernieuwde Olivier Arena aantrad.

Eén ding is echter zeker na deze wedstrijd: de verschillen in kwaliteit tussen beiden ploegen zijn miniem, de details bepaalden het resultaat, Knokke heeft deze wedstrijd op punten gewonnen, maar er blijven nog 22 spannende speeldagen, waaruit zal moeten blijken wie op een heel seizoen het sterkste team is. Dat dit niet alleen Royal Knokke en Mandel United zullen zijn, staat als een paal boven water, ook RC Gent, onze volgende tegenstander, RC Harelbeke, KSK Ronse en misschien nog een andere ploeg(en) zullen zich misschien in de debatten mengen...

 

Mandel United begon nerveus aan de partij maar ook de thuisploeg begon ongewoon respectvol door een laag blok te zetten. Na amper 8 minuten gaf onze rechterflank te veel ruimte aan Vandewalle en Buysse en laatsgenoemde verstuurde een gemeten voorzet die door Vanfleteren feilloos werd omgezet: 1-0. Laleman redde een laag schot van Vanfleteren en de bedrijvige Buysse besloot nog eens in het zijnet, maar Mandel United begon te voetballen zoals we dat al heel het seizoen gewend zijn, en werd ook duidelijk de sterkere ploeg. Beyens kwam schuin voor doel alleen voor Dhoest, maar schoot te onbesuisd naast. Diezelfde Beyens trapte een corner van Tamsin in het zijnet en net voor rust kon Dhoest een vrije trap van Tamsin, die nog licht afweek met een ultieme voetreflex redden.

 

Mandel United ging na rust door op zijn elan en versierde na 52 minuten een terechte strafschop toen Beyens onderuit werd gelopen door de ervaren Persoons, Debouver faalde niet vanop de stip: 1-1, zeker verdiend die gelijkmaker.

Lang kon Mandel United dit echter niet vasthouden, want de eerste maal dat Royal Knokke FC aan het bezoekende doel kwam, knikte Savaete de thuisploeg opnieuw op voorsprong na een knap getrapte hoekschop.

 

Mandel United probeerde met nog 2 wissels de bakens te verzetten met de inbreng van Vanhaecke en Pyck, maar meer dan een schot hoog over van Pyck kwam het niet meer, ook al omdat de kustploeg zeer laag bleef verdedigen en ons middenveld de laatste 20 minuten aanvallend lam kon leggen.

 

Volgende week zaterdag opnieuw een topmatch, KFC MU ontvangt dan om 20:00 RC Gent in de Skyline Arena te Izegem.

 

 

Speelden voor KFC MU: Laleman, Mulliez, Raes (52' Van Marcke), Bailly, Tamsin, Vancraeyveldt (83' Pyck), Beyens, Debouver, Dhondt (72' Vanhaecke), Clyncke, Verspeeten

 

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn