Een les in efficiëntie!

9e speeldag 2e amateur A

Skyline Arena 20:00

KFC MU - KRC Gent 1-2

 

Mandel United verloor gisteren avond de topper thuis tegen KRC Gent met 1-2, weliswaar onverdiend, maar het moet gezegd dat Mandel United moeite had met de agressiviteit van de "ratjes" en ook nog eens een les kreeg in defensieve en offensieve efficiëntie.

 

De thuisploeg nam de hele eerste helft voor haar rekening en creëerde ook genoeg kansen om ruim voor te staan aan de rust, maar het had veel te veel kansen nodig om tot scoren te komen: Mulliez miste van dichtbij onbegrijpelijk een scherpe center van Tamsin, een mooie actie en knap laag schot van Pyck werd door doelman Frans sterk in corner verwerkt, Van Marcke kopte 2 corners van Tamsin eerst op Frans en dan op de kruising...

 

Iets na het halfuur zagen we voor het eerst Laleman in beeld, maar het was meteen raak, Leroy bediende Ucak, Mandel verdedigde mak en het stond 0-1, volledig tegen de gang van het spel in. Mandel United reageerde meteen: Beyens kwam schuin voor doel maar Frans speelde sterk, Clyncke zette een typische actie op, de scrimmage voor doel leverde alleen een hoekschop op. Die werd door Tamsin schitterend aan de eerste paal getrapt waar Vancraeyveld zeer mooi binnen kon koppen en 1-1. En het had zelfs en zeker 2-1 moeten zijn, want Verspeeten miste een opgelegde kans na een lage center van Beyens.

 

KRC Gent kwam agressief uit de kleedkamer en scoorde meteen via een carambole van Elewaut na slap verdedigen bij de thuisploeg.

Laleman pareerde kort daarna een schicht van Hebbelinck en Mandel United schakelde nog een versnelling hoger. Een overduidelijke haakfout op Debouver in de zestien werd niet gefloten en meteen daarna werd een doelpunt van Debouver afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Verspeeten kopte nog een center van Tamsin naast en een vlam van Debouver werd door Frans met de vuisten gered. Mandel United bracht nog 3 verse krachten in en nam alle risico's. Daardoor kon KRC Gent nog dreigen op de counter, Zapata besloot op de paal. Nog 1 keer Mandel, maar Verspeeten kon de ingevallen Vanhaecke niet bereiken. Het laatste woord was voor Laleman die een bom van Zapata uit de winkelhaak zweefde.

 

0 op 6 voor het ambitieuze Mandel, terwijl het ook 4 op 6 of zelfs 6 op 6 had kunnen en zelfs moeten zijn, op basis van het spel en de kansen. Maar dodelijk zijn in de aanval en onwrikbaar in de verdediging zijn de belangrijkste werkpunten. Met de voeten op de grond, maar zonder verlies van het zelfbewustzijn trekken we volgende week zondag naar het even ambitieuze KSK Ronse.

 

 

KFC MU speelde met: Laleman, Mulliez, Van Marcke, Bailly, Tamsin, Vancraeyveldt (73' Lorthiois), Beyens (83' Dhondt), Debouver, Pyck (71' Vanhaecke), Clyncke, Verspeeten

 

Niet gebruikte wisselspelers: Devos

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn