“geloof in dromen eerder dan in statistieken”

 

 

Een uitspraak van de Amerikaanse schrijver William Saroyan…

 

We hebben dit seizoen al een aantal merkwaardige statistieken bijeen gespeeld

-We konden in de competitie al 7 x op 14 wedstrijden de 0 houden: 50%

-In de overige 6 wedstrijden werd er 14 maal tegen gescoord, gemiddeld 2 per match

-We konden al 9 x winnen op 14: 65% van onze wedstrijden

-De helft van onze tegengoals werden in 2 wedstrijden gescoord (Sparta Petegem 4 en KSCT Menen 3), 7 van de 14.

-60% van onze gescoorde doelpunten werden in 4 wedstrijden gemaakt (KRC Harelbeke 4, KFC Eppegem 4, FC Gullgem 5 en Diegem Sport 5)

-We verloren al 3 maal op kunstgras (Winkel Sport, KSCT Menen en Sint Truiden)

-We speelden in 2018 in 2 competities 28 wedstrijden en we haalden 59 op 84 of 70% van de punten met 19 x winst, amper 5 nederlagen en 4 gelijke spelen.

 

Maar zoals in de titel vermeld zijn dit ook “maar” statistieken. Niet dat dit absoluut geen waarde heeft, maar het is ook maar een samenvatting van het verleden. Daarom hebben we hier in het nabije verleden “dare to dream” aangehaald. Maar ook dromen spelen zich af tijdens de nacht, zijn niet echt, maar voor Marco Borsato zelfs bedrog.

 

Wij voegen er hier graag een eigen gebastelde versie aan toe: ga naar bed met een droom, sta op met een doel. Daar zijn we bij Mandel United in ijltempo aan toe. Na de absolute hoogdag in de prille geschiedenis van onze club, woensdag ll. in Sint-Truiden is er geen tijd voor veel gedroom, maar back to reality!

We spelen morgen de aartsgevaarlijke match in Brakel tegen OLSA. Een club als schoolploeg uit Nederbrakel ontstaan als Oud Leerlingenverbond Sint-Augustinus

Het zwarte beest van KFC Izegem al vele jaren, zeer moeilijk te bekampen collectief, vooral thuis op jawel kunstgras…

Met ervaren spelers zoals Van Den Noortgaete, Hazebrouck, Delie en de ex eerste klassespler Nfor onder leiding van trainer Huysveld, die al vele jaren de club op een hoog niveau traint.

 

Als wij de wedstrijd van vorige woensdag op kunstgras in Limburg zien als de voorbereiding op de match van morgen, kunnen we vol voor de 3 punten gaan, als we echter nog zweven, of niet gefocust zijn, wordt het moeilijk iets te rapen in de Vlaamse Ardennen. De start van het laatste drieluik van 2018 beginnen we maar beter met een goed resultaat als we met topstatistieken het mooie en magische jaar 2018 willen afronden.

 

Afspraak morgen om 15u in Brakel!

 

#oesjeun

#goestehn

#goazegevn