THE GRAND FINAL BEGINS WITH THE BATTLE OF THE NEIGHBOURS

 

 

 

We zitten midden in de finale van een topklassieker. 200 lange kilometers al in de benen, al wat verzuring, net het bos van Wallers door, zonder al te veel schade. Vlug een gelleke genomen, wat drinken, eens kijken hoe het met de tegenstand zit… Onze fiets zit als gegoten, prachtig materiaal, perfect afgesteld, ritmische geluiden bij iedere trap op de klikpedalen, de ketting raast als een gek door net als de beste dance muziek. ”Last night a deejay saved my life”, maar afstand houden doen we niet. 

 

Geen tijd meer voor grapjes, het is bittere ernst nu. Er wachten nog 10 kasseizones en de velodrome de Roubaix op onze weg. Er staat een massa langs de weg, allemaal in rood zwart (geel), de heilige kleuren van wijlen KFC Izegem die Winkel Sport erfde in de jaren 40. Onze sympathieke buren, razend ambitieus en in de finale op dit moment onze grootste concurrent. In de achtergrond al wat schade bij Petegem, Wijgmaal en Gent, al wat afstand, maar in zo een een uitputtingsslag weet je maar aan de meet wie er wint. 

 

Winkel Sport met een topleider Geert Cool die al jaren als een vaderfiguur de club naar hogere regionen bracht vanuit het provinciaal voetbal, veel respect voor zo veel passie, met een trainer die al jaren de ploeg leidt, op zijn gekende manier, maar wel met succes. Individuen om duimen en vingers van af te likken, met heroïsche namen: Munoz Herrera, Oumedjeber, Deschilder, Reuse en Dhoest, om een maar een paar te noemen, zijn kunnen in een wedstrijd het verschil maken, doen dat al het hele jaar. 

 

Maar ook Mandel United legt een prachtig parcours af dit jaar. Zeer gefocust, Duits zelfbewust, soms zakelijk, soms magistraal, maar altijd collectief. Een fe-no-me-nale bekercampagne die aantoonde dat amateurploegen zeer veel te bieden hebben, die Mandel United en bij uitbreiding de magische slogan “#oesjeun #goestehn en #gozegevn” definitief op de kaart zette. En een zeer evenwichtige competitie “so far”. 14 x gewonnen, 2 x gelijk en 4 nederlagen, die we vandaag niet nog eens gaan analyseren, want Mandel United kijkt niet om, het houdt de focus op zichzelf, op vandaag, als een team parachutespringers die de ene na de andere figuur maakt hoog in de lucht, als een gesynchroniseerde dance groep in “so you think you can dance”, als de beste symfonie “im Wiener Konzerthaus”. Ieder zijn taak, ieder zijn plaats, maar 1 collectief doel. 

 

We spraken eerder al van de wolfpack, de hyena’s, morgen zullen ze er weer staan, wees daar maar zeker van. De kasseizone 10 morgen om 15:00. Een loodzware klus tegen een topteam, maar in super omstandigheden. Een uitverkochte VIP lunch,een super pitch en een team dat weet waar het de komende jaren aan toe is bij Mandel, met een nieuwe commercieel manager aan boord die het commercieel beleid met sponsors en tijdens events gaat uitbouwen. Dries Seynaeve is naast het veld een luciede spits, die geen doelpunten scoort, maar sponsors overtuigt, en hen het platform zal bieden in een topkader, the house of Mandel United, we werken als leeuwen om iets te creeêren dat ongezien zal zijn in het Belgische amateurvoetbal. De fundamenten zijn klaar, het huis staat er, de inrichting is piekfijn en met hoogwaardige materialen afgewerkt. 

 

In tijden van overaanbod moet je toch eens zwaar overwegen om morgen namiddag in het gemeentelijk sportstadion te Ingelmunster te komen kijken naar 2 topteams, geburen, ze staan er tegenover elkaar in de battle of the neighbours, top amateurvoetbal, niet te afgelekt, maar wel kwaliteit en degelijk, beetje uitdagen maar zonder verbaal of ander geweld, Club Brugge – KRC Genk wordt nog eens gespeeld in April, het is nog geen tijd voor de nieuwe zomeroutfits, dus een dagje Knokke kan ook wel wachten, het bos is nog kaal, de gerechten nog steeds winters… Morgen is het veel leuker in kasseizone 10 van de grote klassieker van amateur 2A. Komt daarheen!

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn