HET LEVEN IS EEN BOKSMATCH

Wijze woorden van onze Voorzitter Paul Seynaeve, soms train je uren en uren en uren, ga je tot het uiterste, verleg je je grenzen op zoek naar het allerhoogste dat in dat afgetrainde lichaam zit... Je bereidt je mentaal tot in de puntjes voor, je analyseert de stijl en tactiek van de tegenstander en komt supergefocust en klaar aan de start van de kamp.

Maar zelfs na al dat werken en zwoegen, dat vele opofferen  moet je vooral ook leren incasseren. Altijd krijg je in de loop van een kamp een paar rake klappen die aankomen. Zelfs al ben je veel beter en zit je klaar om toe te slaan,. Op zo een momenten wordt je weerbaarheid op de proef gesteld, je flexibiliteit, je elasticiteit en komt het er op aan om terug te slaan, die rake klap, die linkse hoekslag, die uppercut om de tegenstander definitief te raken, KO te slaan, of toch ten minste er voor te zorgen dat je de kamp op punten wint...

Wel Mandel United heeft vorige week aan het Vauban stadion zo een patat om de oren gekregen waar het even van in de touwen hing. Met sprankelend voetbal quasi doorlopend gedomineerd, maar toch een serieuze klop gekregen na een moment van zwakte die amper 6 minuten duurde, maar wel KSCT Menen 3 doelpunten opleverde en uiteindelijk ook de winst...

Maar, Mandel United  heeft al bewezen dat we wendbaar zijn, niet te rap onder de indruk maar wel onverstoord en met hard werken en volle focus snel terug naar de volgende match willen kijken. Vandaag de uitgelezen kans om zonder twijfel, met volle concentratie de match tegen K. Diegen Sport aan te vatten.

Diegem dat de laatste jaren een stabiele derdeklasser/2e amateurclub is die de laatste jaren in de "B reeks" speelde en voor ons dus relatief onbekend is. Het speelt al jaren met de boomlange Pieter Jacobs, zoon van Ariël als speerpunt en draaischijf. Diegem heeft ook al vele jaren een neus voor het jeugdig talent in de Brusselse regio, de samenwerking met Club Brugge KV is er niet zomaar gekomen... Dit seizoen draait het wat minder voor de Diegemnaars die in nogal wat wedstrijden vooral veel tegendoelpunten pakken, Het klopte echter ook al Harelbeke en Brakel thuis en haalde 8 punten in 13 wedstrijden. 

Maar eigenlijk en met alle respect voor Diegem Sport, of we nu tegen Diegem, Borussia Dortmund of Zichem-Zussen-Bolder spelen vanavond, de focus mag en moet alleen op onze eigen prestatie liggen. Vanavond van 19:30 tot en met het bittere einde, mes tussen de tanden, er aan beginnen en niet meer stoppen tot de scheidsrechter 3 x fluit, uithalen en klaar zijn, incasseren, maar zeker 1 x meer slaan de de tegenstander, al de rest telt niet!

Hopelijk kunnen we dan een kort feestje inzetten na de match en kan de droom werkelijkheid worden volgende week, in onze tweede Engelse week van het seizoen, maar om duidelijk te zijn, eerst klaar zijn vanavond om alle aanvallen van de tegenstander in de kiem te smoren, collectief af te stoppen, maar vooral ook er een paar deftige uitdelen onder het motto "niet met ons",  "nooit genoeg en "all the way"

#oesjeun

#goestehn

#goazegevn