Het nieuwe voetbalstadion in Izegem krijgt de naam “Skyline Arena”

 

 

Skyline Communications en KFC Mandel United slaan de handen in elkaar.

 

De aanleg van het spiksplinternieuwe sportcomplex op de Krekel-Zuid site is in Izegem allesbehalve onopgemerkt voorbijgegaan. Ook Skyline Communications stapte mee in het verhaal van dit unieke sportproject, en dat ligt helemaal in lijn met Skylines engagement om zoveel mogelijk bij te dragen tot de ontwikkeling van de regio. Het bedrijf kondigt dan ook een lange-termijn-samenwerking aan, wat meteen gereflecteerd wordt in de officiële naam van het moderne voetbalstadion van thuisploeg KFC Mandel United: Skyline Arena.

“We zijn heel blij met de steun van Skyline voor onze club en het nieuwe sportstadion. Het nieuwe complex vormt dé place-to-be in Izegem en omstreken voor zowel atleten als voetballers. Nu de werken voltooid zijn, is het tijd om te genieten van het schitterende eindresultaat. Dat alles mooi op zijn plaats is gevallen, is onder meer te danken aan heel geëngageerde partners zoals Skyline”, liet voorzitter Paul Seynaeve weten.

Skyline focust voortdurend op sport en beweging op alle vlakken, en dat is te merken aan tal van factoren. De ruim 275 medewerkers worden volop gestimuleerd om te werken aan hun fysieke welzijn. Zo werd er geïnvesteerd in een professionele fitnessruimte die te allen tijde beschikbaar is, en waar zelfs regelmatig een bewegingstherapeut voor de gepaste begeleiding zorgt. Ook participatie aan sportwedstrijden wordt sterk aangemoedigd en zelfs gesponsord door Skyline, bovenop de vele interne sportprogramma’s. Bovendien ontvangt elke werknemer een Fitbit die toestaat de dagelijkse activiteit te monitoren én te bevorderen.

“Zoals Skyline al meermaals bewezen heeft, hebben we heel veel aandacht voor de uitstraling van de regio, het algemeen welzijn van de mensen die er leven en/of werken, en het milieu. Denk bijvoorbeeld aan het unieke totaalconcept van Skyline Park dat inaanbouw is, een toonbeeld van kwalitatieve en ambitieuze Belgische architectuur. Op deze hypermoderne campus gaan we tot het uiterste om ook sport en beweging zo toegankelijk te maken dat het een inherent deel wordt van het dagelijkse leven. Een recent en reeds aangekondigd initiatief is bijvoorbeeld de deelfietsen die beschikbaar zijn voor alle bedrijven gevestigd op Skyline Park.

En binnenkort volgen zeker nog meer aankondigingen omtrent de verdere vormgeving”, stelde Frederik Vandenberghe, CFO bij Skyline Communications. “We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om een meerwaarde te creëren voor de samenleving, en op die wijze een positieve impact te hebben op alles en iedereen rondom ons. Met Skyline Arena willen we dat lokale engagement nog meer in de verf zetten en tegelijkertijd een stap verder gaan. In dit kader kiezen we ervoor om een ondersteunende partner te worden voor sport in Izegem in het algemeen en KFC Mandel United in het bijzonder.” 

De Izegems-Ingelmunsterse fusieclub doet het momenteel erg goed. KFC Mandel United is na 13 wedstrijden leider van de tweede klasse voor amateurs, en staat tevens te popelen om op 5 december hun achtste finale tegen STVV te spelen in de beker van België. Ook de jeugd van KFC boekt goede resultaten; deze uitgebreide tak omhelst 31 jeugdploegen met in totaal maar liefst 530 jeugdspelers, zowel interprovinciaal en gewestelijk en voor groot Izegem/Ingelmunster. Zij kunnen rekenen op onder andere 36 jeugdtrainers, 2 gediplomeerde TVJO-coördinators, 3 jeugdcoördinators, 3 doelmannentrainers, en 8 linie- en visietrainers.

Naast de jeugd en de A-ploeg bestaat de club nog uit een derde luik: het G-voetbal. Dat staat in het teken van kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale beperking. Gediplomeerde trainers en begeleiders trachten via aangepaste spelregels de technische kneepjes van het voetbal bij te brengen op een speelse manier. Ook werd er een G-voetbalcompetitie opgericht, en nemen de spelers deel aan verscheidene tornooien. Dit derde luik van KFC Mandel United wordt volop toegejuicht door Skyline, en gaf voor Skyline de doorslag om mee te stappen in het verhaal. 

Het sportcentrum met de Skyline Arena zet volgens burgemeester Bert Maertens Izegem op de kaart als een echte sportstad. “Skyline legt de lat opnieuw een stuk hoger. We kunnen hier wel spreken van een ware upgrade van het Izegemse sportleven”, klinkt het uit die hoek.  “Het toont meteen ook de waarde van bedrijven met initiatieven zoals die van Skyline aan. Dergelijke investeringen in gezondheid en duurzaamheid worden erg geapprecieerd door het Izegemse stadsbestuur en alle inwoners. Het maakt ons als stad sterker, en brengt de mensen uit de streek samen en in beweging.”