KFC MU - K. RACING CLUB GENT - 01.09.2018

KFC Mandel United is de nieuwe competitie met een valse noot begonnen. Het begon nochtans spectaculair. Daan Debouver drong in de 3e minuut de 16 binnen en werd gehaakt door doelman Frans. De Oliveira zette de 11m niet zonder moeite om.

Meteen viel het spelbeeld stil en begon Gent vrank en vrij te voetballen zonder echt kansen te creëren. In de 11e minuut werd toch een Mandel actie opgezet door Clyncke en De Oliveira, maar die werd niet verzilverd door Leroy.

Het moment van de match speelde zich af in de 23e minuut. Beyens besloot een wenkende kans op Frans en binnen de 30 seconden scoorde Bailly onbegrijpelijk in eigen doel. 1-1. Gent zette door maar Bael kon Laleman niet verontrusten. Mandel stelde daar zeer weinig tegenover, het speelde ongeïnspireerd met slordige passing en gaf te veel ruimte weg aan een voetballend sterker Gent.

Wie dacht dat de koffie soulaas zou brengen, kwam bedrogen uit. Zelfde spelbeeld in de eerste 15 minuten van de tweede helft. In de 58e minuut echter een superactie van Pyck, De Oliveira en en Debouver, maar Clyncke koos de verkeerde kant van de paal. 5 minuten later besloot Waeghe aan de overzijde onbesuisd over. 20 minuten voor tijd ranselde Laleman een vrije trap van Elewaut uit zijn doel en Beyens werd nog eens door de ingevallen Seignez in stelling gebracht, maar hij besloot naast.

Mandel speelde te krampachtig om echt aanspraak te maken op meer en heeft nog wat werk voor de boeg om de spirit en kwaliteit van vorig seizoen terug te vinden. Volgende week nieuwe kans op zondag 9 september om 15u in en tegen Racing Club Harelbeke

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 8. Bram Leroy (78' - 28. Jannis Coppin) - 9. Daniel De Oliveira - 10.Daan Debouver - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck (60' - 16. Erwin Seignez) - 19. Jasper Beyens - 20.Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke