KFC MU overwint lastige klip tegen Tempo Overijse

Mandel United heeft haar derde thuiswedstrijd in de 2e amateur competitie winnend afgesloten tegen een zeer sterk, moedig en met oogstrelend voetbal spelend Tempo Overijse. Het werd 1-0. 

Tempo Overijse was zoals aangekondigd zeer goed: de stijlvolle Jens Heyvaert en de topsits Hakim Borahsasar namen de Vlaams Brabanders op sleeptouw. Het werd een wedstrijd om van te smullen met hoog "tempo", mooi en verzorgd voetbal, kansen en spanning tot in de slotseconde. Mandel United kon uiteindelijk de overwinning binnenhalen omdat het voor de derde keer op rij een clean sheet speelde. "Laleman superman" is voortaan het nieuwe aanmoedigingslied voor onze doelman, want gisteren bleek hij onklopbaar, puntenpakker, inspirator en "the leader of the pack".

Hij redde sterk een schot van Delorge in de eerste helft, hield Mandel van een achterstand net na rust toen Niels Heyvaert met een schicht uitpakte, en was werelds bij een prachtige actie van Borahsasar in de 52'. En in de laatste 10 minuten onderscheidde hij zich nog 3 maal: Ngangue tot tweemaal toe en nogmaals de indrukwekkende aanvaller Borahsasar botsten op een onklopbare Laleman.

Nu zou je denken dat de zege gestolen is, maar dat klopt niet helemaal. Na een ietwat aarzelende start, pakte Mandel United uit met mooi voetbal, goede combinaties en tactisch sterk spel.  Dat leidde van Mandel kant tot kansen voor Joos op de deklat en een net-niet tikki-takka actie via De Oliveira, Debouver en Bailly in de eerste helft. Na rust een schot van Lorthiois door De Boodt onschadelijk gemaakt, de sterke Joos die de ingevallen Pyck bediende maar hoog over en in de 55' het enige doelpunt van de wedstrijd: Lorthiois speelt diep naar De Oliveira, die lijkt de bal de te missen, maar daardoor komt Debouver in stelling en hij maakt prachtig af van net buiten de 16, mooi in het zijnet 1-0!

Daarna nog Joos net naast, een actie Clyncke - Pyck met een zwaar schot net over en een plaatsbal van Lorthiois door De Boodt gepakt. Helemaal op het einde vergat Coppin Overijse de doodsteek toe te dienen na een mooie counter via Debouver en Pyck.

 

Het was dus niet dat Mandel geen kansen creëerde, maar op dit moment is onze ploeg gewoon dodelijk als een python, tegen de profs van Beveren - Waasland en tegen het ondergewaardeerde Tempo Overijse was het efficiënt en goed, zeer degelijk zelfs. En het mooie is, er is nog rek, nog ruimte voor evolutie. De Engelse week begon aarzelend tegen Dikkelvenne maar leverde de kwalificatie voor de achtste finales van de Croky Cup op en gaf ons met de overwinning tegen Overijse een start binnen de verwachtingen met 11 op 15.

Deze week serieus bekomen, herbronnen en verder hard en intensief werken, want volgende week zondag wacht "de" derby van het jaar in Gullegem tegen Sint Eloois Winkel Sport. Daar wacht ons een topteam dat sterk inkocht, enorm veel kwaliteit heeft en eigenlijk "de" titelkandidaat is in 2e amateur. Met oudgedienden Sofiane en Mehdi Oumedjeber bij de Winkelnaars uiteraard nog wat extra pigment om nu al van een geladen wedstrijd te spreken. Maar voor dergelijke momenten ben je sportman geworden. Al dat trainen in de schaduw en modder, al dat afzien en zweten, al die opofferingen doe je alleen maar voor de glorie van het moment, nu zondag wacht ons een uitgelezen kans om te bevestigen waar het DNA van KFC Mandel United voor staat: oesjeun, goazegevn, goestèhn!