Knokke en de rest...

Matchday #23

2e amateur A

Skyline Arena

KFC MU - Royal Knokke FC 0-4

 

De entourage van het fiere Royal Knokke FC was met respect naar de Skyline Arena afgezakt, maar ook met een grote dosis zelfbewustzijn. De match begon met een sterk Mandel vol drang naar voor. Beyens ontfutselde de bal van Vanraefelghem kon schuin op doel trappen, maar werd ook duidelijk geraakt door de Knokke verdediger, geen penalty en weg mooie kans. Lorthiois probeerde nog vanop afstand maar over en Savaete vanuit de draai naast waren de wapenfeiten van een mooi eerste kwartier.

In minuut 20 een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Prez door de heroptredende Laleman niet goed verwerkt en 0-1. Vrijwel meteen daarna werd De Sutter door Laref bediend en knalde de 0-2 op het bord. De leider controleerde, Mandel United onder de indruk en vooral slordig in zijn goede bedoelingen.

De rust bracht raad en Mandel begon vol goede wil de tweede helft. Debouver zonderde Pyck af, maar zijn schot werd net afgeblokt. Een actie Pyck Dhondt werd in extremis in corner verwerkt en een centerschot van Debouver raasde voorlangs. De mooiste voetbalactie van de avond was voor Mandel. Lorthiois diep naar Beyens die met een magistraal hakje de ingevallen Vanhaecke bediende en zijn schoot op de binnenkant van de paal had meer verdiend. In plaats van opnieuw een match werd het meteen daarna 0-3 en boeken toe toen Dhoest een lange bal lanceerde waarop de hele Mandel verdediging inclusief doelman Laleman te laat op reageerde en De Sutter zijn tweede van de avond nette.

Laleman redde nog een plaatsbal van Vandewalle en een schot van Lorthiois ging naast. Mandel gaf niet op en probeerde de eerredder te scoren. Zowel Debouver op assist van Vanhaecke als Lorthiois in de rebound vonden een sterke Dhoest op hun weg.

12 minuten voor tijd de laatste genadesteek van de autoritaire leider, Persoons die Buysse diep stak en makkelijk scoorde, 0-4. Het slot was voor Vanraefelghem die een vrije trap op de lat trapte.

Mandel United speelt op zaterdag 7 maart om 20:00 in en tegen KRC Gent de 24e match van de competitie.

 

KFC MU startte met: Laleman, Bailly, Dhondt (59' Vanhaecke), Debouver (80' Vancraeyveldt), Mulliez, Raes, Pyck, Lorthiois, Tamsin, Clyncke, Beyens

Niet gebruikte wisselspelers: Galens, Van Marcke

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn