L'histoire se répète!

Matchday #19
2e amateur A
Hofkouter Dikkelvenne
KSC Dikkelvenne- KFC MU 3-2

 

Mandel United leed gisteren een zure nederlaag in Dikkelvenne. Het kon niet op de juiste manier omgaan met de viriliteit, de mentaliteit en de kwaliteiten van de thuisploeg en verloor 3-2.

Mandel begon op de zware en hobbelige mat met goede intenties. Dhondt met de steel, maar zijn schot werd in extremis afgeblokt, en een splijtende pas van Tamsin naar Debouver en nogmaals naar Neu die in de kleine rechthoek net niet kon afdrukken. Na 9 minuten toonde Dikkelvenne haar kwaliteiten, slordig balverlies van Mulliez en Pouillon schakelde razendsnel om en besloot via de vingertoppen van Galens op de paal. Op het kwartier scoorde Mandel een eerste keer, een corner van Dhondt werd via Lorthiois naar Pyck verlengd en die knalde de 0-1 op het bord. Meteen daarna een mooie één-twee tussen Dhondt en Debouver maar Steelant redt het schot van Dhondt. Aan de overzijde haalde Balaj verschroeiend uit, maar Galens zweefde prachtig in hoekschop. Neu kon vanuit de draai nog eens uithalen, maar zijn schot ging centimeters naast. Net voor rust een domme fout op de linkerzijde door Bailly, Van Eecke met een centerschot dat door een bos van benen voorbij een verbouwereerde Galens in doel gaat. 1-1 aan de rust.

Mandel kwam gedreven uit de kleedkamer en Dhondt loste meteen een zwaar schot door Steelant gepareerd. Lorthiois met een center door Raes terug gekopt en Neu die net naast besloot maar ook een zwaar schot van Van Eecke over en een dubbele kans voor Laerenberg (afgeblokt) en Paneel (over) leiden een mooi begin van de tweede helft in. 
Net toen dat aanvalsgeweld wat stil viel, ontbond Lorthiois zijn duivels met een 25 meter schot pardoes in de winkelhaak. Meteen daarna had Beyens de match altijd moeten dood doen door vanop de kleine richtlijn een center van Lorthiois binnen te duwen, maar hij besloot zwak in de handen van Steelant. Op de daaropvolgende corner werd het 2-2 toen Desmet binnen kopte. Pyck en Lorthiois werden nog van het veld getrapt na zware tackles en 12 minuten voor tijd werd Paneel diep gestuurd en scoorde hij zeker een meter in buitenspel de 3-2. Debouver besloot in het slotoffensief nog op Steelant en dezelfde Steelant redde nog via de lat een schot van Tamsin. Zo bleef de 3-2 nederlaag op het bord en verloor Mandel United voor de zesde keer dit seizoen.

Volgende match is op zondag 2 februari om 15:00 in de Skyline Arena tegen KSV Temse.

Startelf: Galens, Mulliez, Bailly, Dhondt, Debouver, Raes, Pyck (65' Vancraeyveldt), Lorthiois (72' Van Marcke), Tamsin, Clyncke, Neu (57' Beyens)

Niet gebruikte wisselspelers: Tant

#oesjeun #goestehn #goazegevn