Mandel schiet in zijn eigen voet!

MATCHDAY #17 2e amateur A

Sunday 6pm

Parkwegel De Pinte

KFC MERELBEKE - KFC MANDEL UNITED 3-1

 

Mandel leed gisteren de vijfde nederlaag van het seizoen, een nederlaag die het volledig aan zichzelf te danken heeft. Het schoot zwaar te kort op ingesteldheid, tactiek, mentaliteit en vele individuele prestaties waren zeer ondermaats. Het mocht van geluk spreken dat Arne Galens, vervanger van de geblesseerde Laleman sterk keepte, anders had het zomaar 6-1 kunnen zijn.

Mandel United begon nochtans sterk: Dhondt met één van zijn gekende krulballen en Pyck buffelde de center binnen 0-1, na 6 minuten. Beyens en nogmaals Pyck probeerden van op afstand, maar de schoten waren niet goed gericht. Na 20 minuten werd de wankele Mandel verdediging een eerste maal gepakt toen Bultheel doorjoeg en Van Laere met een dribbel en een mooie plaatsbal de 1-1 binnen joeg. Vanaf dat moment werd Mandel United een onzekere, onzuivere, en een bij momenten hautaine ploeg. KFC Merelbeke schrok van zoveel omschakelmogelijkheden. Mulliez devieerde een makkelijke bal bijna in eigen doel en Galens had zijn eerste supersafe nodig bij een kopbal van Van Laere.

Geen beterschap na rust, de spelers van Mandel United vonden elkaar niet, de ene na de andere lange bal verdween met de felle wind in de Moerkensheide. KFC Merelbeke stond in blok en counterde gevat. Galens bracht tot tweemaal toe prachtig redding in een één-tegen-één situatie, maar De Bruycker kon Van Laere het makkelijkste doelpunt van zijn carrière aanreiken. 2-1. Bultheel deed 20 minuten voor tijd het licht uit met een zwabberschot 3-1. Galens moest zelfs nog 2 maal vol aan de bak om een afstraffing te voorkomen. En Mandel, het had welgeteld 1 schot op doel in de tweede 45 minuten, Vanhaecke op snelheid met een knap schot, maar Segers redde in hoekschop.

Mandel United speelt zijn eerstvolgende match op zaterdag 11 januari om 20:00 thuis in de Skyline Arena tegen KSCT Menen.

 

Opstelling: Galens, Raes, Mulliez, Dhondt (74' Vanhaecke), Debouver, Bailly, Pyck, Vancraeyveldt (46' Lorthiois), Beyens, Tamsin, Clyncke

Niet gebruikte wisselspelers: Van Marcke, Devos

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn