Mandel United geraakt niet voorbij een viriel, sluw en snel omschakelend KSC Dikkelvenne

Speeldag 4 2e amateur A
Skyline Arena 
KFC MU - KSC Dikkelvenne 1-1

Mandel United geraakte gisteren niet voorbij een viriel, sluw en snel omschakelend KSC Dikkelvenne
De bezoekers begonnen verschroeiend en Mandel moest alle zeilen bijzetten. Laleman had zijn eerste super safe meteen nodig op een vrije trap van Laerenbergh en meteen daarna moet Clyncke op de lijn redding brengen.

Na amper 11 minuten een snelle en scherpe tegenaanval van Dikkelvenne met een center van Pouillon en een mooie afwerking van Vercauteren 0-1. Mandel United werd wakker en een kopbalgoal van Raes werd afgekeurd voor buitenspel en na een knappe actie van Lorthiois en Debouver kon Clyncke de 1-1 binnen knallen. Meteen daarna een center van de sterke Beyens, maar Verspeeten geraakte niet voorbij doelman Steelant. Dikkelvenne speelde zowaar mandekking op ons ganse middenveld en kwam er dan ook nog af en toe snedig uit.

Laerenbergh knalde eerst op Laleman en besloot daarna onbesuisd over en aan de overzijde kon Beyens afdrukken maar Steelant ging goed plat. Derde maal voor rust een sterke Laleman die een bom van Paneel uit de linkerhoek zweefde.

In de tweede helft probeerde Mandel United op het toerental van de voorbije weken te komen, maar Dikkelvenne speelde viriel en sluw en maakte vele kleine foutjes die constant het tempo uit de match haalden. De 3 middenvelders volgden Tamsin, Lorthiois en Debouver zelfs tot aan het toilet en liepen als leeuwen. Mandel probeerde toch de bakens te verzetten, maar Verspeeten kon niet genoeg bij een center van Beyens en kopte over. De enige kans voor Dikkelvenne na rust door Paneel werd door Laleman met een beenveeg onschadelijk gemaakt.

Mandel zette alles op alles en Steelant redde de knal van Debouver en de mooiste aanval van de match via Clyncke die net niet de inlopende aanvallers van Mandel vond. Ook Verspeeten en Beyens hadden nog kansen maar het wou niet lukken. 

Mandel speelt zo voor de tweede keer gelijk in de Skyline Arena, het gaf zich volledig, maar was soms iets te slordig in de opbouw en had moeite met het spel van de tegenstander.

We blijven dit seizoen wel ongeslagen in alle officiële wedstrijden en maken ons op voor de galamatch nu woensdag tegen KV Oostende in de zestiende finales van de Croky Cup. Voor wie nog geen kaarten heeft, haast je, want het wordt een topavond met attractief voetbal, tal van animatie en een onvervalste Mandel United night!

Startelf: Laleman, Clyncke, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, L. Lorthiois, Beyens, Debouver, Pyck (63' Dhondt), Verspeeten

Niet gebruikte wisselspelers: Galens, Van Marcke, Vancraeyveldt

#oesjeun #goestehn #goazegevn