Mandel United omzeilt stormachtige klip in Gullegem

Matchday #22

2e amateur A

poezelhoek Gullegem

KFC Gullegem - KFC MU 0-1

 

Mandel United won voor de derde maal op rij, tweemaal op rij de "0" en negen op negen.

De match begon snel. Dhondt centerde en Neu kon aan de eerste paal besluiten, maar naast. Een vrije trap van Coopman werd door Doornaert achterwaarts over doel gekopt en diezelfde Coopman trapte een center van Monteyne naast. Een actie van Lorthiois belandde bij Debouver, zijn schot werd op het nippertje afgeblokt. Lorthiois probeerde nog vanop 60 m met een door de wind gedragen lobbal, maar zijn poging eindigde op het dak van het doel. De mooiste redding van de eerste helft kwam van Galens die lang recht en breed bleef en zo de doorgebroken Seignez van de 1-0 hield. Na een rush van Debouver kon hij schuin voor doel Pyck vinden die Vanderbeken op zijn weg vond en een vrije trap van Debouver werd door de Gullegemse doelman makkelijk onschadelijk gemaakt.

 

Tijdens de rust werden een paar reclameborden opnieuw vastgemaakt of verwijderd en na rust ging het spektakel gewoon verder. Mandel United kreeg meer en meer grip op het middenveld en kon veel meer voetballend dreigen dan de thuisploeg. Bailly bediende Pyck, maar Vanderbeken kon redden. Een lange solo van Clyncke wordt net op het tijd afgestopt. en bij een geharrewar voor doel kon Vanderbeken tot tweemaal toe redden. Na een te korte terugspeelbal van Clyncke kon Coetsier uithalen, maar Galens stond pal. Lorthiois met een pegel op de kruising via de vingertoppen van Vanderbeken en aan de overzijde een kopbal van de Dekiere op de buitenkant van de paal. De mooiste actie van de match leverde ook het enige doelpunt op met een sterke rush van Bailly via Tamsin die op het juiste moment Bailly opnieuw aanspeelt en enig mooi de 0-1 scoorde. De sterk ingevallen Vanhaecke bediende tot tweemaal toe vlijmscherp respectievelijk Pyck en Debouver, maar telkens ging de bal over doel. KFC Gullegem kon enkel nog dreigen via een resem hoekschoppen, maar echte reddingen moest Galens niet meer uit zijn mouw schudden.

 

Mandel United speelt volgende week zaterdag 22 februari om 20:00 thuis tegen de leider Royal Knokke FC.

 

KFC MU speelde met: Galens, Bailly, Dhondt (66' Vanhaecke), Debouver, Mulliez, Raes, Pyck, Lorthiois, Tamsin, Clyncke, Neu (40' Vancraeyveldt)

niet gebruikte wisselspelers: Devos, Van Marcke

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn