Mandel United speelt 2-2 in eerste thuismatch op de Skyline Arena

 

Mandel United is er niet in geslaagd de eerste thuismatch te winnen in zijn nieuwe thuishaven. Het speelde nochtans een sterke partij, maar had het niet onder de markt tegen een fris en dartel counterend KFC Merelbeke. Het "Prinsessehof foot dinner" was een overweldigend succes, de sfeer was uitgelaten, de gezellige en prachtige Skyline Arena kreunde van genot en Mandel United begon de match met veel balbezit, maar iets te weinig snelheid en kon maar weinig klaar maken in de aanvangsfase.

Debouver en Lorthiois konden in 1 fase niet finaliseren. Merelbeke beperkte zich tot in blok spelen en kwam er niet uit. Toen Mjahed een toevallige bal meteen in volley op de slof nam ging de bal via de lat en met wat geluk in het doel van Laleman. Mandel United was niet onder de indruk van deze onverwachte mokerslag en speelde rustig verder, weliswaar zonder echte kansen, wel 2 "VAR" momenten bij geclaimd handspel in de zestien van Merelbeke, maar de ref gaf geen krimp.

De thuisploeg kwam furieus uit de kleedkamers en nam Merelbeke in een ware catch greep. Beyens kon niet genoeg bij een center van Dhondt en besloot meteen na rust in het zijnet. Tamsin laat de bal de bal de paal likken na een vlijmscherp center-schot, maar net daarna schilderde onze balvirtuoos de bal pal in de winkelhaak en het werd oververdiend 1-1. Mandel drukt door onder aanmoedigingen van de weer talrijk opgekomen supporters (alweer een topsfeer gisteren in een kolkende Skyline Arena): Raes kopt de bal net over het doel en Beyens ontbindt zijn duivels en legt de bal panklaar voor Lorthiois die de 2-1 binnen jast. 
Mandel United had na 25 minuten topvoetbal de voorsprong vast, maar net dan is KFC Merelbeke daar. Een ploeg die in de omschakeling levensgevaarlijk is. Eerst redde Laleman nog sterk wanneer Zwart alleen voor doel opduikt, maar in een prachtige voetbal actie maakt De Bruycker de onverwachte 2-2. 
Mandel United meteen weer in een krachtige aanvalsmissie, maar na een center van Pyck verlengt Clyncke de bal die op de paal belandt en net voor affluiten werd een zuivere handsbal in de zestien niet gefloten waardoor Mandel United achterbleef met een frustrerend gevoel nadat het bij momenten zeer sterk acteerde. Maar het moet ook worden gezegd dat KFC Merelbeke dit seizoen nog veel ploegen pijn gaat doen met hun sterke countervoetbal met snelheid en efficiëntie

Mandel United speelt volgende week zondag zijn derde match in en tegen KSCT Menen om 15:00

Startelf: Laleman, Mulliez, Bailly, L. Lorthiois, Dhondt, Debouver, Verspeeten, Raes, Beyens (69' Pyck) , Tamsin, Clyncke
Niet gebruikte wisselspelers: Galens, Van Marcke, Vancraeyveldt

#oesjeun #goestehn #goazegevn