Mandel United verslaat KRC Harelbeke na spektakelmatch

KFC MU heeft de tweede wedstrijd van de nog jonge competitie winnend afgesloten.

Het speelde op het niveau van vorig jaar een spektakelmatch met veel kansen, open spel en snelle omschakelingen. KRC Harelbeke vocht voor wat het waard was, maar KFC MU was een maatje te groot.

Mandel, onder impuls van een sterke Lorthiois en een opvallende prestatie van ex-rat Pyck, eiste het balbezit op en probeerde via snelle balcirculatie en diepgang Degrendel te bedreigen. KRC Harelbeke speculeerde op de omschakeling en wilde vooral via Creemers en Selmani voor gevaar zorgen. In de 6e minuut een volley van De Oliveira die Degrendel zonder veel moeite kon redden.

In de 18e minuut was het meteen raak voor Mandel: De sterke Pyck bediende Beyens die overhoeks prachtig binnenknikte: 0-1. Lang kon Mandel United niet van de voorsprong genieten. Declercq dropte een vrije trap in de 16, een onoplettendheid van de Mandel verdediging bracht Creemers in stelling en die verschalkte Laleman met een schuiver: 1-1 in de 24e minuut.

Mandel was door die tegengoal niet onder de indruk en voetbalde lustig verder. Een steal van Lorthiois en De Oliviera zonderde Debouver alleen voor doel af en die maakte magistraal de 1-2 (27'). Onmiddellijk daarna besloot Clyncke op Degrendel, maar ook KRC Harelbeke beet van zich af met een schot van Declercq over, een schotje in de draai van Descheemaeker door Laleman gepakt en een vrije trap van Declercq naast.

Tussendoor mikte Debouver na een actie van De Oliveira een plaatsbal in de linkerbenedenhoek: 1-3 (39'). Meteen ook de ruststand.

 

De verdiende koffie smaakte, net zoals de wedstrijd en dat ging in de tweede helft gewoon verder. KRC Harelbeke probeerde door de inbreng van Soenens en Gjoka de bakens te verzetten, maar was ongevaarlijk in het vierde kwartier. Mandel controleerde en had meer maturiteit en drang om de eerste zege binnen te halen.

In minuut 68 werd een handsbal in de 16 van Harelbeke niet gefloten. Aan de overkant kopte Dejonghe een vrije trap van Declercq net naast de kooi van Laleman. Tijd voor Mandel om in de laatste 20 minuten nog 6 kansen te ontwikkelen. Eerst misten De Oliveira (te lang talmen) en Debouver (op het dak van het doel) nog wenkende kansen, maar in minuut 75 was het wel raak: Waar Beyens Degrendel op zijn weg vond, maakte De Oliveira zijn tweede van het seizoen in de rebound. 1-4. Degrendel bracht nog redding met de voet op een inzet van Beyens en Pyck gaf Degrendel de kans om met een supersafe uit te pakken. De grootste kans was nog voor Coppin die zelf besloot in plaats van de vrijstaande Seignez te bedienen.

Vijf minuten voor tijd milderde de onvermijdelijke Descheemaeker nog met een mooi geplaatste kopbal tot 2-4.

 

Na een ware spektakelmatch met veel animatie, veel kansen in een overigens zeer faire wedstrijd en onder een stralende zon, was het lachen en genieten voor de Mandel supporters, op de Izegemse "koekezondag" kon iedereen nog lang en gezellig napraten op de kermis met het prachtige vuurwerk als toetje.

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Zaterdag as. speelt Mandel United zijn tweede thuismatch tegen KSK Londerzeel om 19:30 op de campus Ingelmunster.

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 6. Lilian Lorthiois (77' - 44. Kjell Vanmaele) - 9. Daniel De Oliveira - 10. Daan Debouver (81' - 28. Jannis Coppin) - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke (71' - 16. Erwin Seignez)