Mandel United wint overtuigend na topprestatie!

 

Mandel United heeft gisteren een mooi vervolg gebreid aan de positieve schwung waarin de club zich momenteel bevindt, maar ook nog maar eens reclame gemaakt voor het amateurvoetbal "an sich". Het won overtuigend een topmatch tegen KSV Oudenaarde, de vorige jaren vaste waarde in de linkerkolom van eerste amateur. 

Mandel United nam de match van de eerste tot de laatste minuut in handen en Kristof Verspeeten knikte een hoekschop van Tamsin tegen de touwen. Even opschudding toen Lilian Lorthiois na een duel neerkwam en met een hersenschudding werd afgevoerd. De match lag 10 minuten stil en meteen na de hervatting sneed Ruben Pyck vanop links naar binnen en knalde de 2-0 mooi overhoeks op het bord. Mandel United was niet van slag en speelde sterk en overweldigend. 1 keer konden de bezoekers dreigen en na een onnodige fout voor de zestien kon Jesse Martens net voor rust op vrijschop milderen.

Na de koffie ging de thuisploeg verder op zijn elan en de uiteindelijke 4-1 eindstand kon zeker nog hoger zijn opgelopen, want Mandel United speelde snel, snedig en op een zeer hoog niveau. Daan Debouver scoorde zijn vijfde van de competitie na een onvervalste Debouver actie, 2-3 man in de wind en dan enig mooi binnen leggen en de sterk ingevallen Aaron Dhondt kwam in het slot alleen voor de doelman en werkte beheerst af. 

De volle tribune ging uit zijn dak voor zo een prestatie, totaalvoetbal, geen echte individuele uitblinker, wel iedereen op topniveau een een onwrikbaar collectief. Mandel United wint voor het eerst in haar jonge geschiedenis een officiële competitiematch in de Skyline Arena en haalt 14 op 18. 
Iedereen die op de match was, brengt het best een aantal vrienden mee volgende week voor de volgende thuismatch op zaterdag 12 oktober om 20:00 tegen FC Gullegem want bij Mandel United is het altijd feest!

Mandel United speelde met: Laleman, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, L. Lorthiois (34' Vancraeyveldt), Beyens, Debouver (90' Vanhaecke), Pyck (72' Dhondt), Clyncke, Verspeeten

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

#oesjeun #goestehn #goazegevn