Mandel United wint tweede thuismatch tegen KSK Londerzeel

Dik verdiend de zege, maar makkelijk zeker niet. Daarvoor miste Mandel United de kansen voor en kort na de rust en viel de motor stil eens de voorsprong een feit was. Daardoor bleef het nog bibberen, zeker toen Londerzeel nog 10 minuten alles of niets speelde op het einde van de wedstrijd.

Mandel begon verschroeiend: een kopbal van Lorthiois trof raak, maar werd wegens buitenspel afgekeurd en Beyens zonderde De Oliveira alleen voor Otte die met de voet redde, dit alles in de eerste 5 minuten.

Nadien bleef Mandel United domineren met snel spel en verdere kansen voor De Oliveira en Lorthiois maar telkens stond Otte pal. Opschudding in de 38e minuut toen KSK Londerzeel haar enige kans van de eerste helft via een schicht van Aalhoul op de lat mikte. De mooiste actie van de eerste helft was een typische Clyncke solo die met links uithaalde en Otte tot een wereldsafe dwong.

Meteen na de pauze duwde Mandel United verder het gaspedaal in. Eerst kon Beyens niet bij een center van Clyncke en meteen daarna bediende Beyens De Oliveira die staalhard op de paal kopte. Londerzeel bleef niet bij de pakken zitten en na een onoplettendheid bij Mandel verscheen Aalhoul voor Laieman maar de doelman redde met verve. 

Kort voor het uur werd de wedstrijd beslist: een duidelijke handsbal van een Londerzeel verdediger in de 16. Debouver liet Otte kansloos vanop de penaltystip.

In plaats van door te duwen viel de Mandel motor enigszins stil en kwam Londerzeel door inbreng van 3 nieuwe spelers opzetten. Een afzwaaier van Nzinga Ngimbi ging naast en de bedrijvige Bonnano bediende De Groodt die met het hoofd naast trof. Londerzeel speelde ridder of mis en nam grote risico's om toch nog een punt naar huis terug mee te nemen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet meer.

Mandel United haalt met de eerste thuiszege van het jaar nu 7 op 9 en is op schema. Volgende week wordt er op zaterdag gespeeld (22.09.2018 om 19:00) in en tegen SC Dikkelvenne.

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 6. Lilian Lorthiois  - 9. Daniel De Oliveira (89' - 28. Jannis Coppin) - 10. Daan Debouver (84' - 44. Kjell Vanmaele) - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke (81' - 16. Erwin Seignez)