Mandel wint mature wedstrijd in Temse

5e speeldag 2e amateur
F Schuermanstadion 20:00
KSV Temse - KFC MU

Mandel United heeft de wedstrijd in de Croky Cup tegen KV Oostende van woensdag ll. goed verteerd. het speelde zeer volwassen, met métier, en domineerde doorlopend aan de boorden van Schelde. 

Clyncke was geschorst, Dhondt was zijn vervanger. Lorthiois had een lichte kwaal en begon op de bank, hij werd uitstekend vervangen door Vancraeyveldt die heerste op het middenveld. Bovendien moest ook Jasper Beyens, uit voorzorg, vroeg naar de kant en werd vervangen door Vanhaecke, en ook hij speelde een belangrijke rol in de zege.

Debouver zorgde voor het eerste gevaar maar de doelman ging goed plat, een schot van Beyens werd door de lokale goalie gelost, maar Verspeeten kon net niet bij de rebound. De ingevallen Vanhaecke zorgde vrijwel meteen na zijn invalbeurt voor de 0-1 toen hij beheerst een mooie assist van Dhondt verzilverde.Mandel United was heer en meester want Laleman kwam niet in beeld de eerste helft. 

Toen Debouver meteen na rust een center van Vanhaecke bij een snelle tegenaanval tegen de touwen knalde, leek de match gespeeld, maar bij een zeldzaam foutje van onze verdediging op een hoekschop van de thuisploeg, sloeg de vlam heel even in de thuispan. De Pauw kopte de 1-2 binnen. 4 minuten later schoot de jonge Vanhaecke een center van Bailly dodelijk efficiënt binnen en de match was gespeeld. Temse kwam er niet meer uit en toen de ingevallen Lorthiois de 1-4 binnen schoot, kon het feest beginnen. 
Op de supportersbus was het een zeker een mooie terugrit want Mandel United speelde slim, sluw en vol maturiteit en gaf nooit de indruk dat de tegenstander in de match zou kunnen komen. 

Volgende week begint een zeer stevige 5 weekse missie tegen vrijwel alle topploegen, te beginnen nu zaterdag om 20:00 tegen KSV Oudenaarde.

Startelf: Laleman, Dhondt (83' Van Marcke), Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, Vancraeyveldt, Beyens (32' Vanhaecke), Debouver, Pyck, Verspeeten (71' Lorthiois)

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

#oesjeun #goestehn #goazegevn