MEEDOGENLOOS

 

 

 

Mandel United laat niet meer los. Het gaat nu  niet om mooi voetbal, het gaat niet om tikkitakka, het gaat niet om vloeiende combinaties als golvende wegen in de Franse Provence, neen het gaat om dodelijke efficiëntie, killing time, resultaat boven alles. 

KSC Dikkelvenne moedig strijdend met alles wat het heeft: een sterke trainer die de pionnen goed zet, zoals de verrassende positie van ex Mandel United speler Vuzi Nyoni, op de 6. Weergaloos, sterk, een marathon gelopen, veel ballen afgepakt en er voor gezorgd dat Laleman na rust nog maar eens de redder was in nood bij Mandel United. Een supersafe, of het werd 2-2, daar gaat het om!

 

KSC Dikkelvenne plooide aanvankelijk massaal terug, de thuisploeg opvangen, een vroege achterstand vermijden. Mandel probeerde de bakens te verzetten, maar vond de sleutel niet, een afstandsschot werd een hoekschop meer niet, wel dominantie, niet al te veel kansen en de eerste keer dat KSC Dikkelvenne haar neus aan het venster stak was het raak. In de 14eminuut profiteerde Balaj van een kleine aarzeling in onze defensie en hij scoorde beheerst naast Laleman de 0-1.

Mandel United reageerde furies en amper 3 minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Een prachtig doelpunt met aangever Bailly die sterk speelde en een 24 karaats afwerking van Janis Coppin: 1-1 na 17 minuten. Mandel wilde meer maar verder dan nogmaals Bailly naar Coppin en de daarbijhorende redding van Steelant kwam het niet.

 

Rustig bekomen en opladen voor de genadestoot na rust. Op een perfecte mat overigens, volgens de weersomstandigheden, begon Mandel als een stel uitgehongerde hyena’s aan de tweede helft: Alle registers open na rust. Dikkelvenne kon amper naar adem happen. 

 

Clyncke met een gemeten voorzet naar De Oliveira die jaloers was op zijn spitsbroer Coppin en ook al braziliaans mooi afwerkte: 2-1 na 48 minuten. Mandel United had zijn voorsprong en kroop in een Juventus houding. Sterk, alle duels winnen, ware catenaccio, in positie spelen en niets weggeven. En wanneer dat toch eens gebeurde is er nog altijd onze Gianluca Buffon, het Juve icoon. Brecht Laleman is goed op weg en was zaterdag als het nodig was weer grandioos te zijn.

Dikkelvenne probeerde wel, maar voelde dat Mandel United niet zo eenvoudig te verschalken is en kon geen echte kansen meer verzilveren. 

Mandel United wint op punten, Dikkelvenne zeker en vast de eer voor het geleverde spel. De prooi is binnen. De honger even gestild. 2 weken bekomen en dan vlammen in de volgende missie in Overijse tegen de Tempo boys. 

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman – 2. Mackim Joos - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly – 6. Lilian Lorthiois - 9. Daniel De Oliveira (71' 10. Daan Debouver) - 14.Henri Vanmarcke -  19. Jasper Beyens  - 20. Nicolas Tamsin – 22. Michiel Clyncke (74’ 16. Erwin Seignez) - 28. Jannis Coppin