Met opgestroopte mouwen!

7e speeldag 2e amateur A

Skyline Arena 20:00

KFC MU - FC Gullegem 3-1

 

Mandel United is bereid hard te werken voor ieder resultaat en nam de match meteen in handen. De duivelse doelman Ampe, die zijn tweede topprestatie leverde in de Skyline Arena in amper twee maanden, moest meteen aan de slag met een redding met de voet. FC Gullegem kwam niet uit de omknelling, ontzette meestal met de lange bal en een volgende lange center viel pardoes in de zestien van de thuisploeg tegen de arm van Michiel Clyncke en Dekiere zette de strafschop om: 0-1.

Mandel United bleef rustig en kwam tot driemaal toe aan een grote kans. Beyens werd door Verspeeten afgezonderd voor doel, maar Ampe was sterk, Clyncke met een loopactie en een mooi geplaatst schot uit de winkelhaak geranseld door Ampe en een kopbal van Raes werd op de lijn weggekopt en viel via de lat in hoekschop. Mandel United was sterk, maar ging met een onverdiende achterstand de kleedkamers in.

 

Meteen na de rust kon de match gespeeld zijn als Laleman niet met een supersafe had uitgepakt na een krachtige kopbal van Dekiere. In het tumult daarna kregen zowel Hugelier als Laleman geel. Amper 30 seconden later mocht Hugelier gaan douchen toen hij na een haakfout zijn tweede gele kaart kreeg. Mandel United duwde het gaspedaal nu nog harder in en versmachtte FC Gullegem helemaal. Debouver zette een strafschop om na hands in de Gullegemse zestien, en Raes ramde de 2-1 binnen na een gesneden hoekschop van Tamsin. Mandel United liet niet meer los en Ampe toverde nog maar de ene na de andere redding uit zijn mouwen,de ingevallen Vancraeyveldt trof ook nog de lat, maar ook Gullegem nam volop risico's en het kreeg nog een viertal hoekschoppen en 1 grote kans via Seignez die door Laleman magistraal werd gered. In minuut 89 "Speetie" time, Kristof Verspeeten werd diep gestuurd en scoorde magnifique met buitenkant rechts de verlossende 3-1, voor de derde maal al dit seizoen net voor het einde van de match genadeloos toeslaan...

 

Mandel United haalt zo 9 op 9 en kan de topper op en tegen Royal Knokke FC van volgende week zondag ontspannen voorbereiden.

 

KFC Mandel United speelde met:: Laleman, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, L. Lorthiois, Beyens, Debouver (78' Vancraeyveldt), Dhondt (90' Vanhaecke), Clyncke, Verspeeten (90' Van Marcke)

 

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn