MIRAKELS BESTAAN NIET

 

 

Dinsdag avond 22:56 Santiago Bernabeu Madrid. Los Galacticos zijn in rouw, vertwijfeld, stil, kwaad, in hun Spaanse eer gekrenkt. Het contrast met de zelfbewuste Amsterdammers kan niet groter zijn. De 4.000 knotsgekke supporters brullen hun kelen schor na een knalprestatie van de rood – witten. Johan Cruyff komt weer even tot leven, De elegantie van Tadic, de beauty van Schöne, het spektakel, het geloof en de onbevangenheid van een team waar vooraf niemand een cent om gaf. Heenmatch 1-2 verloren, de fel getatoeëerde Ramos bewust een extra geel karton genomen om zich te sparen voor de kwartfinales… net daar heeft Ajax Amsterdam haar kracht gehaald. Dat gekoppeld aan een mega-instelling en natuurlijk ook de kwaliteiten die dit team wel heeft… Dit is geen mirakel maar een onvoorwaardelijk geloof in de eigen kwaliteiten en de durf om er vol voor te gaan,

 

Woensdag avond 22.54. Parc Des Princes Paris. De oiliesjeiken steken zich weg achter hun rood geruite hoofddoek. De Emirates zijn klein, de vedetten van Paris in de touwen. Paris sera toujours Paris, maar niet op woensdagavond. Neymar Jr, met diemanten oorringen en ketting, zijn PR tot in de puntjes verzorgd, maar vol onmacht langs de zijlijn. Het ijskonijn Thomas Tüchel ijsberend in zijn trainerszone. Onze “naamgenoten” van Man United door het dolle heen. Met hulp van de verdediging en van de onfortuinlijke beste doelman aller tijden, Gianluca Buffon op 1-2 gekomen door 2 x de in zijn gat gebeten topspits Romelu Lukaku, zwaar uithalend naar de Britse sensatiepers, want niet serieus genomen, racistisch benaderd… Romelu, stop die onzin, je bent één van de sterkste en beste spitsen van de wereld, of je nu zwart, geel, ros of dik bent, als sportman ligt het enige antwoord op het veld. Op de koop toe neemt de VAR en de piepjone Rashford in de 93eminuut hun respectieve verantwoordelijkheden en zo gaan de dit jaar zwaar bekritiseerde Mancunians naar de kwartfinale. Een mirakel, neen, een deel geluk gekoppeld aan dodelijke efficiëntie wel.

 

Dank u Ajax Amsterdam, dank u Manchester United. De motivatie voor vanavond en bij uitbreiding de rest van de competitie hebben jullie ons gegeven. De prestatie hebben jullie geleverd, de roem en eer hebben jullie “dik”verdiend. Onze boys van Mandel United zijn in topconditie, mentaal fenomenaal weerbaar, bereid om te vechten tot de laatste snik. Eerst KSK Ronse in de ogen kijken. Dus op onze hoede zijn voor een sterk collectief, fysisch de evenknie van ons team, onwrikbaar en 3 weken geleden nog gelijk gespeeld op Winkel Sport, oververdiend. Bert Dhont heeft een plannetje klaar met zijn topspelers Frutos, Langlet, Achachbar en Lekehal om ook ons punten af te pakken. Lopen wij de in val van Real Madrid of PSG? Of zijn we Ajax Amsterdam of Man(chester) United en zorgen we er voor dat ze 4 km naar het Zuiden voor ten minste 18 uur redelijk nerveus worden voor ze op het slagveld van Ieper hun volgende opdracht moeten aangaan? Mirakels bestaan niet, maar knalprestaties wel degelijk!

 

Antwoord vanavond vanaf 19:30 op het gemeentelijk sportstadion te Ingelmunster

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn