ON A MISSION

Mandel United is op missie, een lange reis met een moeilijke opdracht. De sleutel ligt vooralsnog diep verborgen in het hart van een onherbergzaam gebied, vol gevaren onderweg. Maar ons team is perfect voorbereid. Er is samenhorigheid, we zijn fysisch, mentaal en tactisch "à l'hauteur", qua talent en kwaliteit boven het gemiddelde en vooral, we weten perfect waar we aan toe zijn. Iedere week opnieuw klaar zijn, niet onderschatten, niet overschatten, vanuit onze eigen kracht, onverstoorbaar, maar toch bescheiden en nederig West-Vlaams. 

Mandel United speelt nu al 3 wedstrijden zeer degelijk, quasi als een machine, met sterk voetbal, een ijzeren wil en honger en vooral geconcentreerd. Het had zondag dan ook geen moeite met FC Gullegem, dat waarschijnlijk één van zijn mindere partijen speelde, of kwam dat ook door de 90 minuten lang durende wurggreep waar Mandel United hen mee versmachtte?

De match begon zonder al te veel kansen, maar wel 70% balbezit voor de thuisploeg, na 20 minuten dan 2 doelpunten in dezelfde minuut. De Oliveira verwerkte slim een center-vrijschop van Tamsin en Coppin kopte een center van Pyck enig mooi over een verbouwereerde Ampe. Ampe die nog 2 maal mooi tussenkwam op een schot van De Oliveira en knap redde op de doorgebroken Coppin. Uitstel van executie want in de 37e minuut kon De Oliveira profiteren van een aarzeling in de Gullegemse verdediging en het stond 3-0 en match gespeeld. FC Gullegem probeerde wel maar had te weinig stootkracht om Laleman te bedreigen, het enige schotje op doel in de match van Dekiere werd door onze doelman moeiteloos opgeraapt.

Na rust ging Mandel United op zijn elan door en na een splijtende actie van Lorthiois en Pyck bezorgde die laatste met zijn tweede assist onze spits Coppin zijn tweede doelpunt op een dienblaadje. Kort daarna zweefde Ampe een atoomschot van Lorthiois nog uit de rechter winkelhaak. Het mooiste doelpunt was het laatste: De ingevallen Leroy sterk naar Bailly die de vrijstaande Lorthiois vond aan de 16 en die plaatst met zijn gouden linker de bal prachtig in de rechter winkelhaak. Mandel United vond het welletjes en Dekiere kon nog 1 keer een bal overkoppen. 

Mandel United wint zo voor de derde keer op rij, kan bekomen maar ook verder werken naar zondag want dan wacht ons de lastige klip in SCT Menen.

Over zondag kan worden gezegd dat de supporters en sponsors super zijn verwend door de prachtige prestatie op het veld, maar ook naast het veld was het 1 groot feest. De 90 eters in de VIP lunch werden door Herbert en Stephanie in TC Isis werkelijk verwend met een supergezellige middag en hoogstaande gastronomie. En de VIP kantine in Ingelmunster zat voor, tijdens en na de match afgeladen vol met lachende, feestende mensen die allemaal samen genoten

#Oesjeun blijft de eerste slogan in het DNA van onze club!

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 5. Aurélien Bailly  - 6. Lilian Lorthiois - 9. Daniel De Oliveira  14. Henri Vanmarcke - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens (63' 7. Bram Leroy) - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke (63' 16. Erwin Seignez) - 28. Jannis Coppin (69' 8. Jamaique Vandamme)