MOEILIJK GAAT OOK

KFC Mandel United heeft gisteren zijn vijfde overwinning van het seizoen behaald en niet toevallig ook de vijfde clean sheet. Zoals verwacht had Mandel het knap lastig tegen een stug KSK Ronse, waar de organisatie staat als een huis, een defensief blok dat moeilijk te ontwrichten is, reken daar het aartsgevaarlijke duo Achahbar en Lekehal vooraan en je weet wat je te wachten staat.

Mandel United had zich daar perfect op ingesteld; Het liep niet in de val van KSK Ronse, probeerde wel, maar vond moeilijk de opening. KSK Ronse had in de eerste periode licht veldoverwicht, maar kon Laleman niet echt bedreigen...

In de 21e minuut werd de match al in zijn definitieve plooi gelegd. Janis Coppin kon slim profiteren van een misverstand tussen Makonga Tara en doelman Baas en maakt mooi maar simpel de 0-1. Het ideale scenario weliswaar licht tegen het spelbeeld  in. Mandel United toonde dat het ook sterk kan verdedigen en KSK Ronse aan de bal is niet zoals KSK Ronse in de omschakeling. Dit zorgde voor veel middenveldspel en weinig tot geen verdere kansen in de eerste helft.

Na rust voetbalde Mandel United verzorgder, sneller en duidelijk met meer métier dan KSK Ronse, maar tot kansen kwamen ze aanvankelijk niet. Het was Ronse, die via hun sluipschutter Achahbar Laleman tot een prachtige redding dwong. De enige maar superbelangrijke ingreep van onze doelman die al 5 maal op 8 de netten schoon houdt. Oblak van Atletico Madrid is jaloers op onze Brecht... Nadien trapte Achahbar nog eens vanop afstand tegen de lat.

De wedstrijd kabbelde dan verder zonder al te veel verder gevaar en KSK Ronse kon eigenlijk te weinig kansen creëren om Mandel in gevaar te brengen. Niet dat Mandel United groots speelde, het speelde vooral als een wolfpack: sluw,  scherp verdedigend en onverzettelijk. De sterk ingevallen Seignez werkte hard, maar kon ook niet voor verdere dreiging zorgen.

De match werd nog 1 keer wakker geschud toen Daniel De Oliveira zich tussen 2 man in de zestien meter wurmelde en foutief werd gestopt. Penalty in de 92e minuut voor Mandel United. Die werd door dezelfde De Oliveira eerder zwak getrapt en gestopt door doelman Baas.

Mandel United moet na gisterenavond onthouden dat het keihard zal moeten werken voor ieder resultaat, maar dat er wel veel mogelijk is. Volgende week wacht ons een tweede opeenvolgende uitwedstrijd in Sparta Petegem. Een zeer sterk team dat al jaren als een echte vriendenbende samen speelt en het symbool is van collectief voetbal. Als Mandel United er echter in slaagt om deze zeer moeilijke klip te omzeilen ligt de weg naar een eerste succes (winst eerste periode) helemaal open. De druk ligt deze namiddag bij onze vrienden van  K Winkel Sport en de leiders van Olympia Wijgmaal. 

Vanuit de luie zetel kunnen we rustig de andere uitslagen afwachten en  ons dan volop instellen op de topmatch van volgende week!

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman -  3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 9. Daniel De Oliveira  - 10. Daan Debouver (80' 7. Bram Leroy) - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke (86' 14. Henri Vanmarcke) - 28. Jannis Coppin (61' 16. Erwin Seignez)