EVEN IN DE TOUWEN, MAAR ZEKER NIET KO

Mandel United kreeg gisteren in de 93eminuut een serieuze uppercut van buur Winkel Sport. In een fantastische sfeer met veel volk (1500 toeschouwers), prachtig lenteweer, een veld als een biljart en twee ploegen die elk een helft voor hun rekening namen. 

Toen trainer Lavens na 80 minuten al 2 “zekerheidswissels” had doorgevoerd, want iedereen tevreden met een punt, ging rechtsachter Dujardin nog eens op wandel in Mandel, na een één-twee met de ingevallen Bougrissi, kwam hij schuin voor Laleman en beging Bailly een spijtige, lichte maar duidelijke duwfout op de Winkelse verdediger. Zo een kans laat Munoz Herrera natuurlijk niet liggen. Mandel even in de touwen, maar zeker niet KO.

 

Daarvoor zijn de verschillen tussen beide ploegen te klein, hebben beide teams nog een stevig programma van 9 wedstrijden voor de boeg en is Mandel United te gedreven, te sterk om nu al op te geven. Mandel United dat gisteren probeerde de bakens te verzetten in de eerste helft, met hoge druk en een wankele Winkelverdediging, na 1 minuut al een verwittiging na een schot van Dhondt net naast, na 10 minuten snoept Beyens de bal af van een twijfelende Dhoest, maar scoren lukte niet. Amper 2 minuten was ook Verhooghe even het noorden kwijt en kon Clyncke net niet profiteren. Nadien nog mooi bijeengespeelde kansen voor Coppin na een actie van Beyens, en na een mooie actie Dhondt, Pyck kan Coppin net niet besluiten. In de 35eminuut was voor de steel van Clyncke een hoekschop het hoogst haalbare. Tussendoor was Laleman paraat op een schot van Oumedjeber.

De eerste helft werd zo goed als helemaal gedomineerd door Mandel en Winkel moest zich beperken tot controleren.

 

Na rust een ander spelbeeld, Voskanian knalde naast en Winkel putte hieruit moed. Het domineerde en de mooiste kans verdween via Munoz Herrera, het hoofd van Raes en de lat in de grijparmen van Laleman. Net daarvoor en ook nog eens daarna probeerde Munoz Herrera Laleman te verontrusten met 2 vrije trappen, maar onze doelman is meer gewoon. Mandel kon daar weinig tegen inbrengen en moest wachten tot minuut 75 en 80 met 2 schoten van Beyens en Lorthiois gepakt door Dhoest. En dan viel de match stil, tot minuut 93…

 

Mandel United had dit scenario niet verwacht en op basis van de eerste helft de nederlaag niet verdiend. Een gelijkspel ware een betere weergave geweest van het spelverloop. Maar dit Mandel is zo sterk, zo weerbaar dat het morgen gewoon weer opstaat en vol overgave gaat trainen voor de volgende opdracht. Even incasseren en daar weer voortdoen! Nog sterker, nog compacter, moed putten uit de massa Mandelsupporters, de overvolle VIP lounge, de solidariteit, de kracht die Mandel uitstraalt. Never surrender! Nog 9 x knallen nu, er is geen rechtstreeks duel meer, maar nog 9 x 3 punten te verdienen. De belangrijkste match van het jaar vindt plaats in Eppegem nu zondag om 15:00

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly – 6. Lilian Lorthiois  - 9. Aaron Dhondt  – 15. Tom Raes (K) – 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens  - 20. Nicolas Tamsin – 22. Michiel Clyncke (84’ 7. Bram Leroy) - 28. Jannis Coppin(66' 10. Daan Debouver)