IN HET SPOOR VAN DE DADER

 

De titel van een gelijknamige serie op Vier die antwoorden zoekt op de vragen na een misdaad. Zo voelt Mandel United zich vandaag. De dader heet Winkel Sport die op de vorige speeldag een “hold up” pleegde in ons eigen stadion door in extra time zeer gevleid met 0-1 te winnen en zo 3 punten uitliep in de stand. Mandel United wil echter zo lang mogelijk in het spoor blijven en van zodra het kan genadeloos toeslaan. Mandel had een zondag ll. moeilijke en lange trip voor de boeg naar het zonovergoten en gezellige KFC Eppegem. Mandel United won er met een zuinige 1-2 . Een overwinning die op basis van de sterke eerste helft zeker te verantwoorden is.

Mandel begon furieus en nam de rood/groene thuisploeg meteen in een houdgreep. Na 8 minuten een vlotte en snelle combinatie op rechts en een vlijmscherpe center van Daan Debouver, eerste basisplaats na zijn blessure. Michiel Clyncke weet hier wel raad mee en hij fusilleerde het doel van Leemans en het stond 0-1. 
Mandel was eens te meer in een niet aflatende aanvalsmodus, maar KFC Eppegemen liet aanvankelijk weinig ruimte op het kleine oneffen veld. Op de koop toe kreeg het een geschenk in de vorm van een strafschop na ongewild en onvrijwillig handspel van Tom Raes. Bell stuurde Brecht Laleman naar de verkeerde kant en alles was te herdoen. 1-1 na 21 minuten
De hongerige leeuwen van Mandel United waren absoluut niet aangeslagen en de dominantie was overduidelijk: Ruben Pyck en Aurelien Baulliy speelden om beurt zeer hoog en de 4 aanvallers, Coppin, Clyncke, Dhondt en Debouver waren zo bewegelijk, speels, snel en creatief dat Eppegem naar adem bleef happen. 26e minuut, een stevige knal van Jannis Coppin maar Leemans pareerde. 2 minuten later een identiek scenario met dezelfde hoofdrolspelers. De voorsprong kon niet uitblijven en na 36 minuten haalde onze stylist Nicholas Tamsin zijn penseel boven en schilderde de magistrale vrije trap op het hoofd van Tom Raes die staalhard en met Zwitserse precisie de 1-2 binnenkopte.
Na een lekkere koffie met gebak, domineerde Mandel United aanvankelijk ook in de tweede helft, zij het wat minder, nam het (noodgedwongen) in het 5de en 6de kwart wat gas terug, maar de thuisploeg die beter in het spel kwam, kreeg ook niet echt kansen die Laleman konden verontrusten. Het was zelfs de sterk spelende Aaron Dhondt die de thuisdoelman nog eens testte met een atoomschot. Ook de ingevallen Jamaique Vandamme kon nog eens aanleggen, maar Leemans vond het welletjes. Mandel United controleerde, weliswaar na bloed, zweet en tranen… 
KFC Eppegem speelde echt een verdienstelijke tweede helft, maar gaf nooit echt de indruk dat het Mandel United veel pijn kon doen. Al bij al een verdiende maar weliswaar spaarzame overwinning in een als vooraf aangekondigde lastige verplaatsing. Mandel United blijft zo in het spoor en binnen het bereik van de nummer 1. De druk, het kietelen, het ongemakkelijke gevoel van iemand in de rug te hebben, willen we zo lang morgelijk vasthouden, onze instelling en houding is gewijzigd van absolute favoriet (door anderen gebombardeerd) tot de geniepige en ambetante uitdager, die klaar staat om toe te slaan…
Eerst bekomen in een vrij weekend waar Mandel United op donderdag 28 februari om 19:30 een oefenwedstrijd speelt tegen Eendracht Wervik in de skyline arena te Izegem. Wat nadien volgt, 8 x knallen, één voor één, komt zeker in aanmerking voor een scenario van een potentiële topthriller die in staat is een Oscar te winnen, wees daar maar zeker van!

#oesjeun #goestehn #goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:
1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 9. Aaron Dhondt (78’ 16. Erwin Seignez) – 10. Daan Debouver (75’ 7. Bram Leroy)– 14. Henri Vanmarcke - 15. Tom Raes (K) – 17. Ruben Pyck - 20. Nicolas Tamsin – 22. Michiel Clyncke - 28. Jannis Coppin (69’ 8. Jamaique Vandamme)