IMMER WIEDER GEHT DIE SONNE AUF

 

 

 

Chill zondag, zomeruur, uurtje minder geslapen, lang ontbijt, achterover leunen in de sofa, Gent – Wevelgem en eens wegsnoozen. Meer moet dat niet zijn. Mijns choonmoeder gaf me voor mijn verjaardag een CD van haar favoriete zanger:; Üdo Jürgens, duitse nostalgie, de lokale Willy Sommers, nog niet lang geleden overleden. Doe maar een Soundhound of een Spotify. Prachtig lied, dito melodie, simpele woorden, maar een waarheid als een koe: De zon komt altijd terug, ook bij Mandel United.

 

Deze week dicht bij elkaar gekropen, solidair, sereen, allemaal samen rechtstaan, een simpel doel gesteld: de volgende match winnen, dat was de opdracht tegen de sympathieke rood-blauwen uit Ieper/Poperinge:

 

De match begon spectatculair. Jasper Beyens  krreg een mooi aangesneden center van Michiel Clyncke net niet op het kader en meteen daarna een gigantische kans voor KVK Westhoek. Gantois kwam plots alleen voor het doel van Laleman, maar zijn plaatsbal stierf op de paal. Overigens de enige noemenswaardige kans voor het Westhoek-team in de hele match.

 

Mandel was meteen wakker en nam de match stevig in handen. Het werd daarbij niet altijd geholpen door de matig leidende referee die eerst een duidelijke handsbal niet floot in de zestien en nadien zuiver en donkerrood niet gaf voor een aanslag van Gantois in een wilde en onbezonnen tackle vanachter op Erwin Seignez.

Mandel speelde vlot, snel en mooi samen en creeërde heel wat kansen. Michiel Clyncke legt breed naar Jasper Beyens, zijn inzet werd in extrremis in hoekschop verwerkt. Een zwaar schot van Daan Debouver, maar iets te overhaast om echt gevaarlijk te zijn. Een echte top voetbalactie tussen Michiel Clyncke en Jasper Beyens werd door Erwin Seignez op de paal geplaatst.

Ook Erwin Seignez kwam nog eens alleen voor doel, maar zijn schot was te zwak om doelman Londot echt te bedreigen. En Lilian Lorthiois met een mooie diepe bal naar Jasper Beyens die hard naar doel knalt, maar Londot redt.

 

Toen velen dachten dat Mandel United zonder de verdiende voorsprong de rust in zou gaan, bediende Tom Raes met een lange dieptepass uitblinker Jasper Beyens, die zich mooi vrij kapte en staalhard en met Zwitsere precisie de 1-0 in de linkerbenedenhoek deponeerde.. Net voor rust probeerde Erwin Seignez het nog met een prachtige lob, maar die viel op het dak van het doel.

 

Ook na rust ging Mandel United aanvankelijk op zijn elan door, maar KVK Westhoek nam ook iets meer initiatief en had meer balbezit dan in de eerste helft. Een vrije trap van Nicholas Tamsin ging net over en Nicolas Mulliez kopte onbegrijpelijk naast het open doel na alweer een gemeten center van Nicholas Tamsin. KVK Westhoek zette daar een onbesuisd schot over van Loisel tegenover. Na een 50-meterpas van Nicholas Tamsin naar de gevaarlijke Erwin Seignez een dubbele redding van Londot op de inzet van eerst Erwin Seignez en ook de rebound van Michiel Clyncke werd met doodsverachting op de lijn afgeblokt door de blauw-rode doelman. Ook Daan Debouver kon met een slimme steekpas Michiel Clyncke net niet bereiken.

 

Brecht Laleman keek werkloos toe hoe het tweede doelpunt uit bleef en Mandel United kroop onbewust iets in haar egelstelling. Ternier kon uitpakken met een schot maar onze doelman ging goed plat. Veel meer kansen kreeg KVK Westhoek niet, maar met 1-0 bleef het natuurlijk uitkijken en geconcentreerd blijven spelen. Londot had nog de safe van de match in petto op een prachtige plaatsbal van Daan Debouver naar de winkelhaak. Een actie van de ingevallen broer van Loisel naar Ternier maar voor het echt gevaarlijk werd, werd de actie afgeweerd. En helemaal op het eind kon Londot op het nippertje ontzetten na een individuele actie van Michiel Clyncke. Mandel United speelde slim uit en haalde een zuinige, maar oververdiende Arsenal zege tegen KVK Westhoek.

 

De wolken klaren op boven Izegem en Ingelmunster, de zon kondigt zich aan, zoals gewoonlijk. Wat nu volgt is een superspannende maand april met hopelijk niet al te veel grillen. Maar Mandel United is klaar, heeft nu al zo veel meegemaakt dat het niets meer aan het toeval overlaat en enkel nog denkt aan de volgende supermoeilijke opdracht op zaterdag avond in en tegen FC Gullegem.

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:
1. 
Brecht Laleman - 2. Mackim Joos - 3. Nicolas Mulliez - 6. Lilian Lorthiois (90‘ 14. Henri Vanmarcke) - 10. Daan Debouver (78‘ 8. Jamaique Vandamme) - 15. Tom Raes (K) - 16. Erwin Seignez (90’ 9. Aaron Dhondt) - 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens - 20. Nicholas Tamsin - 22. Michiel Clyncke