Een ezel…

 

stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

 

Zondag 17 september 2017, 15:00, een mooie nazomerzon schijnt over het Supra Bazar stadion, de fiere jonggeboren fusieclub Mandel United dient zich aan op de Poezelhoek. Mooie tenu’s, maagdelijk wit, FC Gullegem in vurig rood. Een opwarming in een prachtig en echt Engels voetbalstadion. Een gloednieuw kunstgrasveld, de kurkstukjes mooi te zien tussen de synthetische grassprieten. Mandel United met 6 op 6 gestart aan de competitie, FC Gullegem 0 op 6… Wat zich aandiende als een op papier simpele opdracht veranderde 2 uur later in een complete  ontnuchtering: een droge en oververdiende 4-0 voor de rood-witten. 

 

Mandel United was toen niet bij de les, had de tegenstander wat onderschat, te weinig respect, want het was maar FC Gullegem… De nederlaag op zich was helemaal verdiend, niet dat FC Gullegem meer talent had, niet dat het tactisch niet klopte, niet dat we individuele fouten hebben gemaakt. Nee, de mentaliteit, de passie en het zelfbewustzijn won het van de arrogantie, de nonchalance, en de “het zal wel gaan” mentaliteit….

 

Uiteraard is er in tussentijd veel gebeurd en zijn de omstandigheden toch anders: 1 ding is zeker. FC Gullegem zal ons met alle wapens waar over het beschikt opwachten en bestrijden vanavond. Een club in overlevingsmodus (want het wil zich absoluut redden in de gekke degradateistrijd in onze reeks) met een gepassioneerde Voorzitter die eigenlijk het liefst de fakkel zou doorgeven, maar zijn club ook niet zomaar van de hand wil doen en alles wat hij en het team hebben opgebouwd in de laatste 10 jaar weggooien. Ex spelers tegenover elkaar: Efram Vansuypeene, Lauden Hugelier, Mathieu Vanderschaeghe, Nicolas Mulliez, Daan Debouver, Erwin Segnez,  Jannis Coppin, allen met een FC Gullegem en een KFC Mandel United (KFC Izegem) verleden. Maar ook een derby, een match waar altijd iets speciaal gebeurd.

 

De lente is in het land, de zon piept aan de horizon, de aprilse grillen worden verdreven door de lentekriebels Morgen de officiële belangrijkste Vlaamse hoogdag: De Ronde 103. Heel Vlaanderen rond het parcours of achter de TV, een gezellige zondag onder een deken, niet goed voor de stappenteller – app . Maar morgen kan maar een echte hoogdag zijn als Mandel United vanavond zijn gigantisch zware missie tot een goed einde brengt. Het zal niet afhangen van kwaliteit, fysieke paraatheid of tactiek. De mentaliteit, de collectiviteit, geen panna’s of andere “sjiekie-mikkie” acties, neen, het wordt een match voor mannen met baarden, met volle goeste, opperste concentratie, een ijzeren wil en de passie én controle om ten laatste 21:30 met 3 punten meer te staan dan voor de match. Iemand vertelde mij dat het wapen van Mandel United vorig seizoen de altijd sterke tweede helft was en dat dit jaar daar net het schoentje wringt. Het antwoord daarop kan worden gegeven aan de Poezelhoek vanavond.

 

Als klein toemaatje zal de overwinning van vanavond sowieso één van de mooiste geschenken zijn voor de familie Seynaeve, waar de lieve dochter Janne van onze Voorzitter Paul en Françoise vandaag met Maarten trouwt. Ik ben zeker dat Paul bij winst op het avondfeest de micro ter hand neemt en een voizeke van Will Tura zal zingen!

 

 

#oesjeun #goetehn #goaezegevn