A RISK A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY

 

 

 

 

Mandel United heeft het zichzelf super eenvoudig gemaakt zaterdag avond. Na een super eerste helft en een barslechte tweede helft verloor het met 2- 1 in en tegen FC Gullegem. Game over, but it ain’t over till it’s over! 2 weken geleden waren we morsdood, de week nadien springlevend. Dat is nu niet anders! De nuchterheid aan de ene kant van onze hersenen zegt dat het voorbij is, de hoop aan de andere kant zegt dat het mits een flink mirakel toch nog kan.

 

Dus wordt het as . zaterdag super simpel. Winnen tegen KSC Menen. Meer telt niet. Speculeren heeft geen zin meer, in een hoekje zitten en treuren evenmin. Zelfkritisch zijn wel degelijk. Bepaalde individuen zijn al weken niet op niveau, sommige anderen hadden een totale off day in Gullegem, maar ook een flink deel van het team was wel bij de les. Als iedereen dat spiegeltje nog eens boven haalt en vooral niet twijfelt, spelen we de nederlaag snel naar de vergeethoek. Het doel, in eerste amateur spelen, blijft onveranderd. Lukt het niet op 5 mei, dan rest ons nog de play-offs.

Club Brugge gezien tegen AA Gent? Dat was niet denken, niet twijfelen, niet te tactisch, maar recht toe, recht aan. Dat hebben we nodig. Als Mandel United te veel piekert en denkt, loop het schade op. Dus niet zeveren, maar spelen voortaan. 

 

Mandel United begon nochtans fenomenaal en als een kampioen op FC Gullegem. Rood-wit wist niet van welk hout pijlen gemaakt. Totaalvoetbal, snelle balcirculaties en veel kansen met zeker 2 à 3 doelpunten te weinig. Een doelpunt uit het boekje. Tamsin diep naar Seignez en slim naar de afhakende Debouver die scoorde tegen zijn ex-club. Verdere kansen van Dhondt en tot een paar maal toe Clyncke werden niet verzilverd, en voor de zoveelste keer gingen we de rust in met een oververdiende maar povere voorsprong. “Lack of efficiency”, en als we dan na rust nog eens in onze anders zo sterke verdediging paascadeaus geven weet je hoe laat het is. Meteen na rust 1-1 via de volledig vrijstaande Dekiere die Laleman geen kans laat, amper 45 seconden nadat wij de tweede helft hadden afgetrapt en eigenlijk via Dhondt zelf de eerste kans van de tweede helft hadden moeten versieren. FC Gullegem haalde de moed bij onze “faiblesse” en duwde ons helemaal kopje onder na een lichte penaltyfout in de zestien. Dekiere scoort als middenvelder spits heel vlot dit seizoen en deed ons dood. Mandel is in de tweede helft beginnen denken aan een doemscenario en kreeg het uiteindelijk ook. Niet meer doen, het is genoeg geweest. Vanaf nu nog 3 of 9 finales, het kan ons niet schelen. Met het mooie, professionele en ambitieuze Mandel United wordt niet (meer) gelachen. Mooi voetbal, bullshit!, de andere hebben dit en dat en zus en zo, so be it! 

 

Wij zijn op onze p*k getrapt en het doet verdomd zeer, maar onze fierheid en eergevoel nemen het vanaf nu helemaal over. Tot spijt van wie het benijdt. Zelfs de mooie woorden in dit artikel zijn onbelangrijk. We moeten eigenlijk niet veel meer trainen, geen tactische praatjes of aan scouting meer doen, zelfs geen pasta meer eten voor de match… Ons instinct neemt vanaf nu over. Trop is teveel maar ons doel blijft hetzelfde. En het doel heiligt nu eenmaal de middelen!

 

De wijze spreuk bovenaan het artikel komt uit de mond van één van de meest succesvolle ondernemers van West-Vlaanderen. Zijn succes is voor een deel te danken aan het uitvoeren in zijn ondernemingen van deze slagzin! Ik ben fier dat ik hem ken, het inspireert mij enorm tot magische prestaties. Ik ben hongerig en kijk vol passie, honger en grinta naar de volgende match, kan bijna niet wachten, net zoals ik kind aftelde toen sinterklaas bijna kwam... Deze week dicht bij elkaar of op de schoot, al gelijk, dat het maar rap zaterdag is!

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:
1. 
Brecht Laleman - 2. Mackim Joos (75‘ 5. Aurélien Bailly) - 3. Nicolas Mulliez (85‘ 14. Henri Vanmarcke) - 9. Aaron Dhondt – 10. Daan Debouver - 15. Tom Raes (K) - 16. Erwin Seignez (71‘ 8. Jamaqie Vandamme) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens - 20. Nicholas Tamsin - 22. Michiel Clyncke