Die verdomde efficiëntie

Mandel hakte KSCT Menen in de pan. Het speelde 90 minuten geconcentreerd en liet zelfs na de score na rust nog uit te diepen. Die verdomde efficiëntie. In totaal creeërde Mandel United minstens 12 doelrijpe kansen.

Doelman Olievier, Derieuw tot 2 x toe op de lijn en 2 x op de paal, maar ook vaak de verkeerde laatste keuze of het niet slim lopen en keuzes maken voor doel zorgde er voor dat het maar 3-0 was. Voor KSCT Menen was dit eerder een eindeseizoensmatch, alle teugels los, vlaamse schlagers voor de match en een gevoel van een vrijblijvend oefenmatchke.

Mandel begon als door een wesp gebeten na de nog steeds nazinderende nederlaag van vorige week:  in de 8’ minuut bediende Daan Debouver Michiel Clyncke die meteen afdrukt, doelman Olievier loste de te pakken bal en de rebound werd door Jamaique Vandamme genadeloos afgemaakt: 1-0

Amper 4 minuten later zette Daan Debouver een mooie actie op, maar Erwin Seignez was te verrast om vrijstaand aan de tweede paal af te werken. De enige keer dat we doelman Brecht Laleman in beeld kregen was voor een vrije trap vers naast van bezoeker Gallo.

Daan Debouver bleef zeer bedrijvig en stak de bal mooi naar Jamaique Vandamme maar zijn harde volley stierf in het zijnet. Nadien werd een actie van dezelfde Daan Debouver nog afgeblokt en op het halfuur werd een corner van Nicholas Tamsin door Daan Debouver aan de 16 opnieuw in hoekschop verwerkt. De daaropvolgende hoekschop werd door meester Nicholas Tamsin zoals zo vaak op de knikker van Tom Raes getrapt die hard en zuiver de 2-0 binnen kopte. Amper 2 minuten was de match – voor zover het er een was – gespeeld na een typische loopactie van Michiel Clyncke en een prachtige steekpas naar Ruben Pyck die kapte en trapte met links en onhoudbaar in de rechterbenedenhoek: 3-0

 

Na rust deed Mandel United gewoon verder maar was het zoals gezegd minder efficiënt. De ingevallen Mackim Joos trapte een mooie plaatsbal tegen de paal, een zwaar schot van Jasper Beyens spatte uiteen op de vuisten van doelman Olievier, een actie Michiel Clyncke / Daan Debouver naar Erwin Seignez werd ontzet voor de lijnen nogmaals Erwin Seignez met een kopbal, alweerd van de lijn gered. Tot slot Michiel Clyncke die allen schuin voor doel komt, maar net niet de juiste keuze maakte. 

Mandel United is een topteam, allemaal spelers ver boven het gemiddelde. Aan de wil lag het niet zaterdag, de effciëntie kon echter veel beter. Als we dit belangrijke aspect van het voetbal op een hoger niveau krijgen, zijn we zeker in staat dit seizoen onze doelstelling waar te maken. In alle andere gevallen zullen we zwaar ontgoocheld moeten vaststellen dat we dit jaar in onze eigen voet hebben geschoten. De solidaritait en steun van iedereen binnen de club is van een ongezien niveau. De goeste is enorm. Misschien moeten een beetje minder forceren en onbevangen spelen, zoals in de top bekermatchen, “alsof het de laatste keer is”. Meer controle over onszelf, meer auto correctie in de groep, meer zelfkritiek, maar wel blijvend en terecht overtuigd van onze gigantische kwaliteiten.

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:
1. Brecht Laleman - 5. Aurélien Bailly - 3. Nicolas Mulliez- 8. Jamaique Vandamme (69’ 9. Aaron Dhondt) – 10. Daan Debouver (78’ 24. Louis Callens) - 15. Tom Raes (K) - 16. Erwin Seignez - 17. Ruben Pyck  (46‘ 2. Mackim Joos) - 19. Jasper Beyens - 20. Nicholas Tamsin - 22. Michiel Clyncke