SPONTANITEIT

 

Na een weekje rust door de zalige passtijd met prachtig weer werd er deze week toch fors getraind bij Mandel United. Zich klaarstomen, weet je wel. Na de makkelijke winst tegen KSCT Menen (3-0) was er toch nood aan bezinning en even in de ziel van de groep kijken. Mandel United is nog niet klaar met dit seizoen dat vele hoogtepunten bracht. Nog 2 wedstrijden voor de boeg en misschien ook meer. Alle scenario’s liggen op tafel, voor wat nog rest. Het gevoel is goed, de goesting nog groot, de kracht en wil aanwezig. Maar vooral de spontaniteit is terug. We speelden 2 topmatchen in en tegen eersteklassers Waasland Beveren (1-2 winst) en Sint Truiden (3-2 verlies), op spontaniteit en dat zijn onze referentiematchen voor de komende tijd.

 

Dat het deze namiddag niet zal worden zoals in de heenmatch, daar zijn we zeker van. Onze tegenstander K. Diegem Sport heeft er een spectaculaire remonte opzitten. Het haalde na nieuwjaar 23 op 36, verloor amper 3 x en heeft zich ondertussen zo goed als gered. Een topprestatie, onverwacht, maar zeker niet onverdiend. Met veel Brussels en Brabants jong talent en de krijger van vele oorlogen Pieter Jacobs, zoon van Jan, en de kaap van 40 al lang bereikt, speelden ze met onbevangen voetbal mooie resultaten samen.

 

Mandel United zal klaar moeten zijn deze namiddag, fysisch, tactisch en qua mentaliteit, maar vooral vanuit een onbevangenheid moeten spelen om met de 3 punten terug naar West Vlaanderen te kunnen reizen. Naar al het andere moet niet worden gekeken. Vanmiddag onder ideaal voetbalweer een mooie match spelen, niet te warm, beetje regen, op een iconsich veld, want ieder jaar landelijk op TV voor de gekende en geprezen avondveldcross rond de kersttijd.

 

Niet twijfelen en onze jongens aanmoedigen en naar de overwinning stuwen.

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn