DE GENADESLAG

 

 

Mandel United speelt volgend seizoen opnieuw in tweede amateur. Na een seizoen vol hoogtes, een perfecte bekercampagne, maar ook 8 nederlagen en een moeilijke derde ronde (15 punten op 30, 4 nederlagen in 9 wedstrijden) haalde het 60 punten en eindigde tweede. Na het winnen van de eerste periode, de tweede plaats en een onderscheiding bij de licentiecommissie mocht het deelnemen aan de eindronde voor promotie naar eerste amateur. Daarin werd de vierde in de stand KRC Gent (48 punten) in de eerste ronde vrijgeloot en moest het de zesde in de stand KSK Ronse (43 punten) thuis bekampen. Onmiddellijke knock outs en dus een ander soort voetbal. Organisatie eerst, dat lukte bij Mandel United aanvankelijk vrij goed. Het bleef zeer compact en collectief in blok spelen en kwam er regelmatig uit. KSK Ronse gebruikte alle middelen om Mandel United af te stoppen. Zware fouten van Foucart, Mazouz en zeker Frutos op Clyncke werden met geel bestraft. Bij deze laatste tackle van langs achteren had rood zeker gekund en toen Vandamme uitleg ging vragen kreeg hij zelf meteen geel.

 

Kansen waren er amper. In de 21eminuut bediende Achachbar Appiah maar die besloot naast. Net daarna kon Beyens met een gesneden center Clyncke bereiken, maar die devieerde in nipt offside naast. Op het half uur ging een schot van Lekehal ver naast. De grootste kans was net voor rust toen een vrije trap van Tamsin via Raes door doelman Knipping op het nippertje van onder de lat werd getikt.

Mandel United was echter meteen na rust helemaal ontmand en een groot stuk van zijn vermogen kwijt. In de eerste helft moest onze motor Lorthiois geblesseerd het veld verlaten en tot overmaat van ramp moest ook Jasper Beyens met een letsel het veld verlaten en kreeg Vandamme in de 49eminuut voor een lichte fout zijn 2e gele kaart en dus Mandel United met 10. 

 

Vanaf dan kroop Mandel United nog meer in haar egelstelling en deed dat voortreffelijk in ondertal. KSK Ronse creeërde geen enkele uitgespeelde kans. Een verre center van Langlet werd door Lekehal naast verwerkt en 2 gevaarlijke corners van Ronse, waarbij de tweede de bal door Dauchy net over werd gekopt Zelfs Mandel probeerde ook het doel van KSK Ronse te bereiken: na een individuele actie van Raes werd de bal in hoekschop verwerkt en Bailly die Mulliez vond, maar die kopte over. 

 

De wedstrijd bloedde dood en de verlengingen dienden zich aan.Ook hier nauwelijks kansen, we noteerden enkel een verre poging van Lekehal over en een inzet van Frutos naast. Strafschoppen moesten beslissen wie verder zou gaan. Pyck en Bailly trapten perfect waarna Clyncke en Debouver misten. KSK Ronse bleef feilloos en Thissen knalde KSK Ronse naar de volgende ronde en Mandel United in de touwen. Knock out en game over.

 

 

Rest ons enkel nog sereen incasseren. Mandel United heeft zich dit jaar zwaar op de voetbalkaart gezet. De kers op de taart, de promotie komt er niet, wel een nieuw seizoen in tweede amateur, met topploegen als Knokke, Aalst, en mogelijks Zwevezele er nog bij wordt het een prachtige reeks, zwaar maar aantrekkelijk. We verhuizen naar onze thuishaven in Izegem (zoals al bij het begin van de fusie gepland) en zullen nog harder werken om Mandel United nog sterker te maken. De jeugd doet het uitstekend, ook volgend jaar een massa jeugdspelers die zich sportief zullen uitleven of zich zullen voorbereiden op een mooie carriere. Voor de eerste ploeg moet de Skyline arena een oninneembare vesting worden. Ons terrein, ons huis. Recommencer, zoals zo vaak in het leven en nog sterker. 

 

Mandel United leeft meer dan ooit en komt nog sterker terug want onze slogan blijft: 

#oesjeun #goestehn #goazegevn

 

Voor KFC Mandel United speelden:
1. 
Brecht Laleman – 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 6. Lilian Lorthiois (28’ 28. Jannis Coppin / 90’ 16. ErwiN Seignez) - 10. Daan Debouver  - 8. Jamaique Vandamme – 15. Tom Raes - 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens (2. Mackim Joos) - 20. Nicholas Tamsin - 22. Michiel Clyncke