DE EERSTE HOOGDAG...

De eerste hoogdag voor het jonge Mandel United

 

Vandaag wordt sowieso een mooie dag in de geschiedenis van onze club.

We kijken uit naar de verplaatsing naar Beveren – Waasland vanavond om 20:00 op de Freethiel

150-200 supporters maken de verplaatsing naar het Waasland en maken zich op voor de match in de zestiende finales van de Croky cup. Onze spelers zullen zich willen meten met het hoogste niveau en zullen er alles aan doen om ons zo scherp, gefocust en met power te presenteren. De kans op een stunt mag dan klein zijn, de kans is er wel en het zou niet de eerste amateurploeg zijn die een profclub uitschakelt in de bekercampagne.

Dat dit natuurlijk geen evidente opdracht wordt, is logisch en normaal. Waasland – Beveren is ondertussen een stabiele eersteklasser die wordt getraind door de nog steeds jonge, maar ondertussen ervaren trainer Yannick Ferrera. Met hun talentvolle groep hebben ze op dit moment wat moeite om wedstrijden te winnen in de eerste klasse, maar de gelijke spelen tegen Standard en Charleroi zijn ook overwinningen waard. We zijn er daarom zeker van dat de Waaslanders in staat zijn zich hoog te werken dit jaar en een zorgeloos seizoen tegemoet gaan.

Maar de beker is een andere competitie, met ander soort voetbal. Mandel United wil zich als één van de beste West-Vlaamse amateurclubs tonen aan het nationaal voetbal.

Dit wordt dan ook de eerste hoogdag voor de nog jonge fusieclub Mandel United. Komt er dit seizoen nog een vervolg? Dan zullen we moeten stunten vanavond. Niets houdt ons tegen om er 100% in te geloven. Oesjeun, goazegevn en goestèhn vanavond tussen 20:00 en indien nodig tot na de strafschoppen!