Wie angst heeft, krijgt slaag

Het is zover! KFC Mandel United heeft na 10 officiële wedstrijden zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Het speelde eerder angstig, te laag, te traag en met te veel individuele fouten en verloor in Gullegem tegen K. Winkel Sport.

Daarvoor moet het vooral de hand in eigen boezem steken, het tactische plan van beide ploegen was duidelijk maar ook saai. Beide ploegen wilden de bal niet en er werd druk gespeculeerd op de omschakeling, Winkel Sport met een dubbele gordel van 4, Mandel United met 2 zeer laag spelende middenvelders Lorthiois en Tamsin en de flanken Beyens en Pyck die er niet in slaagden de weinige ruimte in de diepte die er was te benutten. Neem daar nog eens veel slordige passing en individuele fouten erbij en je weet dat het tegen dit Winkel Sport met zo veel luxe (Lambo en Youla op de bank) moeilijk wordt.

Het had echter allemaal niet zo een vaart moeten lopen indien KFC Mandel United was trouw gebleven aan haar DNA: "oesjeun, goestèhn, maar vooral goazegevn"! De kansen dan, die waren natuurlijk ook schaars: na 4’ kopte Munoz Herrara een center van Lutun over, een schotje van Beyens werd door Dhoest gered, Laleman met een supersafe op de doorgebroken Deschilder na voorafgaand zwak verdedigen van Mandel en een scrimmage voor het Winkelse doel maar uiteindelijk ontzet door Velghe.

Toen iedereen net was ingedommeld door quasi hetzelfde spelbeeld na de rust, trapte Debouver magistraal een vrije trap binnen van op de zijkant. Enig mooi en iedereen hoopte dat de match nu zou openbreken. Winkel Sport kreeg echter vrijwel meteen de gelijkmaker cadeau na dom balverlies van nota bene onze regelmatigste verdediger Mulliez. Munoz Herrera trapte fraai binnen, 1-1 na 61 minuten. Winkel rook bloed, bracht Lambo en Youla in en nam de match meer en meer in handen, met een trage wurggreep en kansen voor Lambo over, een nieuwe actie van Lambo met Munoz Herrara door Lambo naast getrapt en 2 ballen voor Winkel op de lat in de slotminuten, eerst na een actie van Sofiane Oumedjeber en Lutun waarbij Lambo staalhard trapt en na een kopbal van Lutun.

Daar tussen was Mandel slechts nog 1 keer gevaarlijk: De Oliveira kon inkoppen op center Debouver maar met een supersafe redde Dhoest de meubelen. Toen iedereen zich met het billijk gelijkspel verzoende, mocht Lambo nog eens op wandel van de Mandel verdediging en via Youla komt Lambo gemakkelijk schuin en alleen voor doel en in "money time" werd het 2-1.

De 2 West-Vlaamse topploegen maakten er geen topmatch van, maar Winkel Sport won wel verdiend, niet zozeer door de eigen glansprestatie, maar vooral door het falen, zowel individueel als collectief van de Mandel boys. Met dit team 11 op 18 halen is eigenlijk te weinig, zeker als je weet dat we in de matchen waar we punten lieten telkens matig speelden: thuis tegen KRC Gent, uit in SC Dikkelvenne en gisteren op Winkel Sport. Meestal staat onze defensie als een huis, maar vooral in het aanvallende compartiment is het nog steeds te veel zoeken naar elkaar, te weinig samenhang en vooral te weinig efficiëntie met amper 8 doelpunten gescoord...

Uiteraard is het seizoen nog lang en is er natuurlijk nog absoluut niets verloren. Het is tijd om de rug te rechten, allemaal samen te werken, aan 1 zeel, te herbronnen, te zoeken naar het aanvallende concept dat in ons zit, volle gas vooruit, niet twijfelen, maar verder hard werken en ons DNA iedere dag voor de spiegel zetten en er naar handelen!

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 2. Mackim Joos - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 6. Lilian Lorthiois  - 9. Daniel De Oliveira (83' 7. Bram Leroy) - 10. Daan Debouver - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck (71' 22. Michiel Clyncke) - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin