NIE ZEVEREN, SPELEN!

Mandel United staat terug met de beide voeten op de grond.

Als het al aan het zweven was door de goede resultaten van de voorbije weken, dan werd het door de nederlaag in K Winkel Sport en vooral door het feit dat het aanvallende concept nog steeds niet als een geoliede machine draait weer uit haar luchtballon gehaald! Het mindere laatste halfuur van ons defensief compartiment is spijtig, maar een accident de parcours. Individuele fouten gebeuren nu eenmaal, maar collectief staan we nog steeds voor een uitdaging. Met een sterke kern vol talenten, persoonlijkheden en winnaars hebben we amper 8 doelpunten gescoord in 6 officiële wedstrijden, daarvan de helft in onze beste competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen KRC Harelbeke.

Alle ingrediënten zijn echter aanwezig voor een topjaar. Onze staf doet er alles aan om de juiste mix te vinden in het team, de balans tussen techniek, kracht, snelheid en efficiëntie. Koppel daarbij onverzettelijke samenhorigheid en teamspirit en we zijn snel (weer) op het kruispad naar succes.

Daarom is de opdracht van vanavond simpel, we citeren graag een grote naam uit het Belgisch voetbal, Raymond Goethals, winnaar van de Champions League met Olympic Marseille: "nie zevere, speile" - niet zeveren, maar spelen. Dat is ons DNA, daar staan we voor, daar worden we mee wakker en gaan we mee slapen, in de Mandel United familie vertaalt zich dat in oesjeun, goazegevn en goestèhn. Alles andere is poëzie, bladvulling en blablaba.

Dat zullen we doen met respect voor onze Brabantse tegenstander KFC Eppegem. Ze startten de competitie verschroeiend met 10 op 12 en winst tegen de sterke teams van Winkel Sport en Tempo Overijse. De laatste weken echter vergaat het wit, rood, groen wat minder met zware nederlagen in Sparta Petegem (6-0) en thuis tegen KSK Ronse (0-5). We zijn er zeker van Eppegem er alles aan zal doen om deze neerwaartse spiraal om te draaien. 

Maar met alle respect voor onze tegenstander, een mooie club tussen Brussel en Mechelen, een deelgemeente van Zemst, Mandel United zal vanavond vooral voor de eigen spiegel staan en naar zichzelf kijken. Borst vooruit, truitje nat, volgas, de frustratie er uit, allemaal samen! Als we hier om 21:15 in slagen winnen we niet alleen de 3 punten, maar ook vele harten, het respect van iedereen en snoeren we de criticasters de mond! De tijd is gekomen, het moment is daar, de motor staat in turbostand!

Dank aan onze matchbalschenker Zabo (www.zabo.be) voor de steun.

 

#oesjeun #goazegevn #goestèhn