CAN'T TAKE MY EYES OFF OF YOU

KFC Mandel United heeft uitgepakt met de prestatie waarvan iedereen wist dat het in de ploeg stak, met de tactiek die ons DNA weerspiegelt: de turbo stond aan gisterenavond, met 2 centrumspitsen, een homogeen collectief en een opvallend sterke Jannis Coppin. Met wervelend voetbal, snelheid, drang naar voor, voortdoen tot op het einde, overspeelde Mandel United bijna 90 minuten de Brabanders uit Eppegem. 

Niet dat KFC Eppegem slecht begon, het speelt verzorgd voetbal, geen betonspel, maar het kon niet op tegen de aanvalsdrang van de Mandel-jongens. In de 90 minuten kwam het 1 keer in de buurt van doelman Laleman, maar die is tuk op clean sheets en hield de doorgebroken Boudart in minuut 57 van een treffer.

Dat Mandel United de voorbije weken de media haalde met de grootse prestatie in Waasland Beveren, dat is bekend, maar dit nieuws reikte blijkbaar ook tot aan de boorden van de Rijn in Duitsland. Een fijne delegatie van 1.FC Köln supporters kwam gisteren proeven van ons voetbal... en van ons bier. Gedurende 90 minuten supporterden ze er op los. De UKWW boys and girls waren omnipresent de hele match, we hebben er zelfs een nieuw supporterslied aan overgehouden. Mandel United, lalalalalala... op de tonen van "can't take my eyes of of you" van Frankie Valli. Na de match werd er ouderwets verbroederd, ze komen alvast terug na nieuwjaar en waarschijnlijk ook naar STVV!

De polonaise werd ingezet na al dat aanvallend geweld, hieronder de samenvatting van de wervelwind:

8' Bailly bedient De Oliveira die met een beachvolleybal omhaal uithaalt, gepakt door Leemans

10' corner Debouver, De Oliveira haalt uit, maar door een verdediger ultiem in corner verwerkt

12' Een actie Bailly De Oliveira wordt in corner verwerkt

18' Pyck via Beyens naar Clyncke die net voorlangs besluit

20' 1-0 Coppin bedient magistraal De Oliveira en die werkt koelbloedig af

24' Actie Debouver die De Oliveira bereikt, maar talmt te lang om af te drukken

37' De mooiste actie van de avond met Debouver en Bailly in een glansrol, maar Bailly besluit net naast.

40' Een vrije trap van Debouver wordt verwerkt door Mulliez, maar Leemans redt

47' 2-0 Bailly steekt diep, De Oliveira laat slim lopen waardoor Debouver alleen voor doel komt en zijn 6de van het seizoen scoort

54' Pyck zondert Coppin alleen voor doel maar hij kan net niet scoren

64' 3-0 Steekbal Beyens, Clyncke omspeelt Leemans en werkt beheerst af.

76' Seignez straft bijna een blunder van doelman Leemans af, maar een Eppegem verdediger herstelt de fout.

84'Tamsin isoleert Clyncke alleen voor doel, maar ook hij talmt te lang

89' Klasseactie van de invallers Joos en Seignez, Erwin met een gemeten voorzet naar Clyncke die staalhard de 4-0 binnenramt!

 

De boodschap is nu simpel maar duidelijk, niet meer loslaten en voortdoen, bekomen, genieten, maar ook relativeren en nog harder werken! Volgende week wacht ons immers de zware klip in Ronse dat 6 op 6 haalde in 2 uitmatchen in Eppegem en Petegem. In het Frans heet zoiets "recommencez", maar in alle geval staat onze turbo nu afgesteld!

 

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman -  3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 9. Daniel De Oliveira (70' 16. Erwin Seignez) - 10. Daan Debouver (80' 14. Henri Vanmarcke) - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck (74' 2. Mackim Joos) - 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke - 28. Jannis Coppin