HET KAN NIET ZIJN!

Aan de boorden van de Leie wacht ons morgen een warme ontvangst in kille herfsttijd.

Niet alleen is de ontvangst van de entourage in de deelgemeente van Deinze altijd zeer hartelijk, er wacht ons ook de gekende jenever van Filliers, maar bovenal een topteam dat de voorbije jaren de toon zette op ons niveau. Sparta Petegem maakte een stijle opmars vanuit 1e provinciale en promoveerde in 1 ruk naar tweede amateur. Ook daar maakt het al jaren het mooie weer met sterk en collectief totaalvoetbal.  Enkel doordat het bestuur er voor kiest geen licentie voor 1e amateur aan te vragen  heeft het de sprong naar een trapje hoger nog niet gewaagd. Sparta Petegem beschikt over een aantal spelers met uitzonderlijke kwaliteiten die al jaren voor Petegem spelen: Joye,  de broers Van Borm, De Coninck en Dewulf zijn maar enkele namen van  stuk voor stuk toppers in onze reeks. Sparta  speelt no nonsense voetbal, recht toe, recht aan, niet te veel denken, maar doen! Sparta staat ook dit seizoen bovenaan de rangschikking en zet verder waar het al een aantal jaren mee bezig  is.

Mandel United daarentegen heeft er een  ook zeer mooie week op zitten. Na de winst in Ronse vielen de uitslagen op zondag mee waardoor we alleen aan de leiding zijn gekomen. Verschillende initiatieven zoals de eindejaarsactie, de VIP lunch tegen Gullegem en de verkoop van de "goazegevn" sweater en ons home shirt zijn gelanceerd en donderdag ll. was er de eerste maar fantastische Mandel United lounge night in de Interio lounge van David & Ehrig!

Het ware Mandel United is daar definitief opgestaan. Allemaal samen voor hetzelfde doel, geen "einzelgängers", maar 1 solidair team: beleidsmensen, dagelijks bestuur, vrijwilligers, sponsoren, trainers,  medische staf, spelers en supporters: één voor allen, allen voor één! Het was een ouderwetse gezellige boel daar donderdag, beetje praten, lekker eten, een professionele toppresentatie van de stand van zaken van onze club, een feestje nadien en een zingende president (Het kan niet zijn van Will Tura).

We zijn springlevend, gedreven, professioneel amateurvoetbal,  nooit genoeg, match per match, volle focus en mes tussen de tanden. Het zal nodig zijn om iets te proberen rapen aan  de boorden van de Leie, want de Spartanen zijn krijgers die je niet zo makkelijk vloert, maar ons Mandel United heeft tegen  Winkel Sport al zo een lesje geleerd en  zal er alles aan doen om  te stunten.

Onze toppers uit Wallonië en Noord Frankrijk Erwin Seignez, Aurélien Bailly en Lilian Lorthiois hebben donderdag een woordje West-Vlaams geleerd; OESJEUN, GOESTEHN en GOAZEGEVN, niet alleen passen ze dit samen met ons allen  iedere week opnieuw toe, maar sinds donderdag kunnen ze het met een gek Frans accent ook uitspreken. Hilariteit alom, maar wel meteen  daarna klaar pour la mission de demain!.

Onze supporters mogen dit niet missen, want onze jongens  zullen alle  steun  kunnen gebruiken. Iedereen op post morgen om 15:00 aan de Gaversesteenweg in Petegem aan de Leie.

 

#OESJEUN 

#GOESTEHN

#GOAZEGEVN