De sleutel ligt in Vlaams Brabant!

Het is tijd voor het voetbalvoorjaar!

Alle goede wensen, cadeautjes, nieuwjaarsrecepties ebben langzaam weg. De Gouden schoen is gekend, de solden kabbelen voort, hoog tijd om de competitie in tweede amateur ook weer op gang te trekken. Met 1 week uitstel trekt Mandel United morgen naar het Brabantse Londerzeel voor de eerste van 13 klippen die we op onze weg komen voor het einde van de competitie.

Er is intussen stil maar hard gewerkt bij Mandel. De licentie aanvraag om volgend jaar in eerste amateur te kunnen spelen wordt voorbereid, de nagelnieuwe Mandel lounge in de Skyline arena is in gebruik genomen en de club heeft de gesprekken opgestart met de spelers die het absoluut wil behouden. Goed nieuws van de trainersstaf: Lieven Gevaert heeft een nieuwe overeenkomst getekend voor onbepaalde duur en stapt volop mee in het lange-termijnproject van onze club. Eerstdaags wordt met de rest van de staf samengezeten met als doel continuïteit, kwaliteit en partnership. Deze boodschap hebben een aantal sleutelspelers er ook toe bewogen zonder dralen een langdurend nieuw contract bij ons te tekenen. Doelman en kersverse vader van een flinke zoon Brecht Laleman (3 jaar), Jasper Beyens ( 2 jaar), Lilian Lorthiois (3 jaar) en youngster Louis Callens (1 jaar) blijven langer bij onze club. Daar zullen de komende dagen nog een aantal kleppers bij komen, wees daar maar zeker van. Mandel United wil immers het geraamte van de club, het DNA, de fundamenten langer aan zich binden zodat de identiteit  en de ambitie van onze club ook morgen gegarandeerd kan worden.

 

De club staat intussen voor een loodzware finale van de competitie. Wordt het een strijd tussen buren? Of mengen Wijgmaal en Petegem zich ook nog in de debatten? Zaak voor Mandel United zal zijn de indrukwekkende thuisreputatie te consolideren en vooral uit beter te doen dan voor nieuwjaar. Nog 6 uitwedstrijden waarvan 5 x naar Vlaams Brabant. Naast Gullegem volgen later nog wedstrijden in Diegem, Wijgmaal, Eppegem en Overijse en morgen de aartsgevaarlijke opdracht in Londerzeel.

Na een ietwat moeizame start hebben de blauw-roden zich helemaal herpakt en staan mooi op plaats 7 met 5 x winst in de laatste 7 wedstrijden. De grond van Londerzeel ligt ons echter goed, want vorig jaar werd het droog 0-2 na een volwassen wedstrijd van ons team. Maar dat is natuurlijk geen garantie op succes morgen.

De trainingsarbeid was intensief, gericht en met volle overgave en concentratie. Men zegt vaak dat de titel in januari en februari wordt gewonnen of verloren, wel dat zal dit jaar in Amateur 2A niet anders zijn. Volle gas vooruit, volwassen, gedreven, geconcentreerd en de lessen van voor nieuwjaar van Winkel, Petegem, Menen en Gent in het achterhoofd… Het is genoeg geweest, niet meer met ons, Mandel United rijdt de finale van een topklassieker en heeft alles in de hand om die finale ook tot een mooi einde te brengen. Onze klasse, talent en fysieke paraatheid zijn top. Het zal dus vooral op intelligentie, onverzettelijkheid, mentaliteit en tactisch vernunft aankomen. 

 

Moh vint, wehn goeste, me goan oesjeun en alleszins goazegevn!

 

Supporters allen op post Morgen om 14:30 in Londerzeel